USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Трампа визнали винним у шахрайстві, – Reuters

Суд дійшов висновку, що експрезидент США і його компанія неодноразово брехали у своїх річних фінансових звітах
Дональд Трамп
Дональд Трамп
Джерело: відкриті джерела

Суд у Нью-Йорку у вівторок, 26 вересня, постановив, що колишній президент США Дональд Трамп і його компанія Trump Organization несуть відповідальність за шахрайство. Про це повідомляє Reuters.

Суддя відмовився відхилити позов генеральної прокурора штату Летиції Джеймс, яка звинувачувала експрезидента Дональда Трампа в незаконному збільшенні його активів і капіталу. Суд визнав Трампа і його організацію відповідальними за шахрайство.

Рішення виніс суддя Артур Енгорон із суду штату Нью-Йорк на Мангеттені.

Водночас AP пише, що суддя дійшов висновку, що Трамп і його компанія Trump Organization "неодноразово брехали у своїх річних фінансових звітах", щоб отримувати вигідні умови кредитування та нижчі страхові внески.

Зазначимо, що рішення суду було ухвалено за кілька днів до початку судового процесу за позовом генпрокурора штату. Воно було винесено на етапі розгляду справи, відомому як спрощене судочинство.

Як відомо, позов генпрокурора містить ще шість претензій і очікується, що рішення щодо них буде ухвалено після 2 жовтня. Генпрокурор наполягає на штрафі в розмірі 250 млн доларів і забороні Трампу вести бізнес у його рідному штаті Нью-Йорк. Судовий процес може тривати до грудня.

Нагадаємо, колишньому президенту Дональду Трампу та ще 18 особам висунуті звинувачення у справі про втручання у вибори 2020 року.

Також ми писали, що прокуратура США пред'явила звинувачення за 38 пунктами Трампу та його соратнику Волту Науті. Усі вони стосуються зберігання Трампом секретних документів.

Читайте також:
Між Байденом і Трампом відбудуться два раунди дебатів Між Байденом і Трампом відбудуться два раунди дебатів
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg