USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Світовий ринок чипів у 2024 році може рекордно зрости, – прогноз експертів

Сприятливі прогнози пов'язані з широким використанням ШІ
Штучний інтелект

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Світовий ринок чипів у 2024 році зросте на 13,1% – до рекордних 588,36 мільярда доларів після цьогорічного спаду.
Такий прогноз зробила галузева організація World Semiconductor Trade Statistics, пише Kyodo News.

Експерти організації переглянули свій червневий прогноз щодо зростання ринку у наступному році на 11,8%.

"Якщо очікування справдяться, розмір ринку перевищить попередній рекорд – 574,08 мільярда доларів у 2022 році. А в 2024 році найбільше зростання спостерігатиметься в Північній і Південній Америці – на рівні 22,3%. Ринок Азіатсько-Тихоокеанського регіону, де багато компаній мають свої виробничі майданчики для смартфонів і ПК, має зрости на 12%", – кажуть експерти.

Такі сприятливі прогнози пов'язані з тим, що у галузі спостерігають ознаки відновлення попиту завдяки широкому використанню генеративного штучного інтелекту після запуску ChatGPT, а також підвищення продажів ПК і смартфонів.

Раніше

Компанія OpenAI, яка розробила ChatGPT, веде перемовини з інвесторами щодо залучення нового раунду фінансування на 100 мільярдів доларів або більше. Ця угода може зробити виробника ChatGPT одним із найдорожчих стартапів у світі.

За інформацією ЗМІ, інвестори, яких потенційно залучать до нового раунду збору коштів, включили в попередні обговорення. А такі деталі, як умови, оцінка та час раунду фінансування ще не визначені та можуть змінитися.

"Згідно з даними CBInsights, якщо цей раунд фінансування відбудеться за планом, це зробить OpenAI другим за цінністю стартапом у США, поступившись лише корпорації Space Exploration Technologies Corp. Ілона Маска", – повідомляють автори.

Новини за темою: В ЄС досягли згоди щодо регулювання штучного інтелекту, – ЗМІ

Читайте також:
TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах
Apple, ймовірно, покаже власний штучний інтелект на презентації в червні, – Reuters Apple, ймовірно, покаже власний штучний інтелект на презентації в червні, – Reuters
Україна використовує ШІ для боротьби з Росією: Як це відбувається? Україна використовує ШІ для боротьби з Росією: Як це відбувається?
Китай спробує зірвати цьогорічні вибори в США, Південній Кореї та Індії, використавши ШІ Китай спробує зірвати цьогорічні вибори в США, Південній Кореї та Індії, використавши ШІ