USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

В ЄС досягли згоди щодо регулювання штучного інтелекту, – ЗМІ

Угоду ще мають офіційно схвалити парламент і Рада, до якої входять 27 країн – членів Євросоюзу
штучний інтелект

ШІ

Джерело: відкриті джерела

Після більш ніж 37 годин переговорів цього тижня делегати Європейської комісії, Європарламенту та 27 країн – членів досягли згоди щодо регулювання штучного інтелекту (ШІ). Про це повідомляє Bloomberg.

Єврокомісар з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон заявив, що угода встановлює баланс між сприянням інноваціям і захистом прав людей і компаній.

"Ми витратили багато часу на пошук правильного балансу між максимальним використанням потенціалу ШІ для підтримки правоохоронних органів та захистом основних прав наших громадян. Ми не хочемо масового стеження в Європі", – наголосив він.

За його словами, учасники переговорів погодилися дозволити сканування обличчя у реальному часі, але з гарантіями та певними винятками. 

"Угода заборонить біометричне сканування, яке класифікує людей за чутливими характеристиками, такими як політичні чи релігійні переконання, сексуальна орієнтація чи раса. Офіційні особи заявили, що це було одне з найскладніших і делікатних питань на переговорах", – зазначають у виданні.

Також буде дозволено накладати фінансові санкції на компанії, які порушують правила, у розмірі до 35 мільйонів євро, або 7% світового обороту, залежно від порушень і розміру компанії.

"Деякі деталі ще будуть опрацьовані державними службовцями в найближчі тижні, але учасники переговорів в основному погодилися встановити правила навколо генеративного ШІ, які включають основні вимоги прозорості для будь-якого розробника", – йдеться у Bloomberg.

У виданні додали, що раніше Франція та Німеччина різко критикували цей законопроєкт. На їхню думку, він може призвести до надмірного регулювання моделей штучного інтелекту загального призначення.

Зазначається, що тепер угоду ще мають офіційно схвалити парламент і Рада, до якої входять 27 країн – членів Євросоюзу. 

Раніше ми повідомляли, що Google випустив нову модель ШІ Gemini. Зазначалося, що у найближчі місяці підтримка Gemini з'явиться в пошуковику Google, браузері Chrome і інших сервісах компанії.

Читайте також:
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
Рада ЄС схвалила історичну міграційну реформу Рада ЄС схвалила історичну міграційну реформу
Довгострокові гарантії безпеки для України від ЄС: Зобов'язання лишатимуться в силі і будуть переглянуті не пізніше ніж через 10 років Довгострокові гарантії безпеки для України від ЄС: Зобов'язання лишатимуться в силі і будуть переглянуті не пізніше ніж через 10 років
ЄС остаточно схвалив ЄС остаточно схвалив "торговельний безвіз" для України