USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 8 1 0 3 0 (+1320)
USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00

OpenAI хоче залучити щонайменше 100 мільярдів доларів на розвиток, – ЗМІ

Якщо компанія отримає ці кошти, то стане другим за вартістю стартапом у США після SpaceX
штучний інтелект
ШІ
Джерело: відкриті джерела

Компанія OpenAI, яка розробила ChatGPT, веде перемовини з інвесторами щодо залучення нового раунду фінансування на 100 мільярдів доларів або більше. Ця угода може зробити виробника ChatGPT одним із найдорожчих стартапів у світі, передає Bloomberg.

За словами співрозмовників видання, інвестори, які потенційно будуть залучені до нового раунду збору коштів, були включені в попередні обговорення. Також вони додають, що такі деталі, як умови, оцінка та час раунду фінансування ще не визначені та можуть змінитися.

"Згідно з даними CBInsights, якщо цей раунд фінансування відбудеться за планом, це зробить OpenAI другим за цінністю стартапом у США, поступившись лише корпорації Space Exploration Technologies Corp. Ілона Маска", – повідомляють автори.

Також вони зазначають, що OpenAI відмовився від коментарів.

У виданні нагадали, що початку січня компанія збирається завершити окрему тендерну пропозицію, яка дозволить співробітникам продати свої акції на суму 86 мільярдів доларів США.

Нині ж компанія стала найпопулярнішим стартапом Кремнієвої долини, зокрема, залучивши на сьогодні 13 мільярдів доларів від Microsoft.

Новини за темою: В ЄС досягли згоди щодо регулювання штучного інтелекту, – ЗМІ

Раніше ми писали, що низка відомих авторів подали до суду на компанію OpenAI через порушення авторських прав.

Читайте також:
TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах
Apple, ймовірно, покаже власний штучний інтелект на презентації в червні, – Reuters Apple, ймовірно, покаже власний штучний інтелект на презентації в червні, – Reuters
Україна використовує ШІ для боротьби з Росією: Як це відбувається? Україна використовує ШІ для боротьби з Росією: Як це відбувається?
Китай спробує зірвати цьогорічні вибори в США, Південній Кореї та Індії, використавши ШІ Китай спробує зірвати цьогорічні вибори в США, Південній Кореї та Індії, використавши ШІ