USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Субсидії: Як отримати додаткові гроші на опалення взимку

Для надання додаткової підтримки на придбання твердого палива одержувачі житлових субсидій і пільг мають надати згоду на збір, передачу та обробку персональних даних
субсидія
Джерело: відкриті джерела

Кабмін визначив, що для отримання додаткових виплат на дрова та вугілля за рахунок міжнародних партнерів одержувач субсидії / пільги має надати згоду на збір, передачу та обробку своїх персональних даних. Згоду необхідно надати до 1 грудня 2023 року. Про це повідомляє ПФУ.

Зазначається, що є три способи надання згоди на передачу та обробку персональних даних партнерам для отримання додаткової підтримки в опалювальному сезоні 2023 -2024 років:

  • шляхом надання відповіді на отримане смс-повідомлення;
  • через особистий кабінет субсидіанта / пільговика на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України;
  • шляхом подання заяви (довільної форми) до будь-якого зручного сервісного центру ПФУ.

"Особам, які набули право на отримання виплати житлової субсидії або пільги на придбання твердого пічного побутового палива і які раніше вже надавали згоду на збір, передачу та обробку своїх персональних даних Міністерству соціальної політики або Пенсійному фонду України для виплати будь-якої іншої грошової допомоги від міжнародних організацій, повторно надавати таку згоду не потрібно", - заявляють у відомстві.

Ті одержувачі додаткової підтримки, які раніше не надавали згоду, у своїх особистих кабінетах на веб-порталі електронних послуг ПФУ у розділі "Мої повідомлення" отримали повідомлення про необхідність надати згоду на збір, передачу та обробку їх персональних даних та даних членів їхнього домогосподарства.

Новини за темою: Боржникам за комунальні послуги заборонять купувати авто: Законопроєкт

Для надання згоди таким особам необхідно

1) У вкладці "Дистанційне інформування", у разі надання згоди, поставити позначку напроти поля "Згода на передачу та обробку персональних даних урядам іноземних держав, міжнародним організаціям, донорським установам для отримання додаткової підтримки населенням, в тому числі на придбання твердого пічного побутового палива в опалювальному сезоні 2023-2024 років” та натиснути кнопку "Зберегти".

2) Після передачі інформації відповідна ознака встановиться в електронній особовій справі одержувача житлової субсидії / пільги.

Крім того, одержувачі додаткової підтримки, які раніше не надавали згоду на збір, передачу та обробку персональних даних отримали від ПФУ на номери телефонів, зазначені в їх особових справах, смс-повідомлення, в якому зазначений спосіб надання такої згоди.

Новини за темою: Підвищення тарифів на комуналку: В НБУ спрогнозували, коли зростуть платіжки

Українці зможуть отримати 13-16 тисяч гривень на дрова та вугілля

Кабінет міністрів затвердив постанову Про реалізацію протягом опалювального сезону 2023-2024 років експериментального проекту щодо надання додаткової підтримки населенню на придбання твердого пічного побутового палива. Пільговики зможуть отримати 13,6 тисяч гривень, субсидіанти - 16,2 тисяч гривень.

Джерелами фінансування експериментального проекту є кошти державного бюджету, а також кошти, які використовуються за згодою урядів іноземних держав, міжнародних організацій, донорських установ.

Виплати зможуть отримати люди, які проживають у житлових приміщеннях (будинках), не отримують комунальну послугу з постачання теплової енергії для централізованого опалення (теплопостачання) та не використовують природний газ або електричну енергію для індивідуального опалення і які протягом 2023-2024 років.

Згідно з документом, протягом строку дії експериментального проекту:

1) надання додаткової підтримки населенню на придбання твердого пічного побутового палива за експериментальним проектом здійснюється за такими нормами:

  • мінімальні норми забезпечення населення твердим пічним побутовим паливом для надання пільг - обсяг твердого палива, яке може виділити 12 064 500 Ккал тепла (яке орієнтовно можна отримати із 6,22 тонни свіжозрубаної деревини з рівнем вологості 50% або 1,87 тонни кам’яного вугілля, що представлені на ринку України);
  • мінімальні норми забезпечення населення твердим пічним побутовим паливом для надання житлових субсидій - обсяг твердого палива, яке може виділити 14 367 096 Ккал тепла на домогосподарство на рік (яке орієнтовно можна отримати із 7,41 тонни свіжозрубаної деревини з рівнем вологості 50% або 2,23 тонни кам’яного вугілля, що представлені на ринку України);

2) для надання підтримки населенню на придбання твердого пічного побутового палива в опалювальному сезоні 2023-2024 років застосовується такий граничний показник вартості твердого пічного побутового палива - 0,001129935 гривні за 1 Ккал. Таким чином, максимальна сума для отримувачів пільг становитиме 13 632,1 гривень, для отримувачів пільг - 16 233,9 гривень.

Раніше ми повідомляли, що український уряд оголосив список громадян, які більше не отримуватимуть субсидії. Пільги анулюють у вересні, йдеться у новій постанові Кабінеті міністрів. Так, в Україні запроваджена допомога для громадян, які самостійно не можуть оплатити комунальні платежі.

Читайте також:
Електроенергія може здорожчати вже найближчим часом, – прогноз НБУ Електроенергія може здорожчати вже найближчим часом, – прогноз НБУ
Велика Британія дозволяє Україні бити по РФ своєю зброєю і надаватиме понад 3 млрд доларів допомоги щороку Велика Британія дозволяє Україні бити по РФ своєю зброєю і надаватиме понад 3 млрд доларів допомоги щороку
Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів
Єврокомісія виділила Україні другий транш на 1,5 мільярда євро за програмою Ukraine Facility Єврокомісія виділила Україні другий транш на 1,5 мільярда євро за програмою Ukraine Facility