USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Боржникам за комунальні послуги заборонять купувати авто: Законопроєкт

У Мін’юсті вважають, що внесення таких змін до законодавства "зробить комфортним сплату боргу для добросовісних боржників"
комунальні платежі
Джерело: відкриті джерела

У Верховній Раді зареєстровано урядовий законопроєкт №9363 "Про внесення змін до деяких законів України щодо цифровізації виконавчого провадження", яким пропонують заборонити купувати авто боржникам за послуги ЖКГ.

Що означає ухвалення документа

Як пише у своєму Telegram-каналі ексочільниця Податкового комітету ВР Ніна Южаніна, відповідно до нього при реєстрації автомобіля в обов’язковому порядку здійснюватиметься перевірка на предмет того, чи є покупець у Єдиному реєстрі боржників.

"У разі підтвердження інформації, реєструвати транспортний засіб такому покупцю заборонять", – зазначила Южаніна.

Крім того, за її словами, банківські установи на вимогу судового виконавця повинні не продовжувати депозитні договори, сповіщаючи виконавця про суму депозиту в відсотках, а після – накладати арешт на депозит та передавати ці гроші в рахунок погашення боргу.

Новини за темою: "Нафтогаз" звернувся до суду США для примусового стягнення 5 млрд доларів із РФ

У Мін'юсті потребу у внесенні таких змін до законодавства пояснили тим, що це "зробить комфортним сплату боргу для добросовісних боржників".

Але навіть неможливість сплати рахунків за житлово-комунальні послуги теж вважається боргом, за який можуть бути накладені всі ці санкції. А суди через несплату боргів за ЖКП, аліментів, кредитів тощо відбуваються зараз за спрощеною процедурою.

Тарифи на комунальні послуги-2023

За останній рік у проміжку квітень 2022-го – квітень 2023-го збільшилася вартість комунальних послуг. 

Тарифи на деякі послуги відчутно збільшились, а саме: на утримання та ремонт житла, а також на збір сміття ціни зросли на 20,6% і 17% відповідно. Також відбулося зростання тарифів на:

  • послуги з управління багатоквартирними будинками – 1,8%;
  • водопостачання – 0,8%;
  • каналізацію – 0,7%.

Варто зазначити, що деякі послуги не збільшилися у ціні, зокрема, стабільні ціни на електроенергію та воду. Крім того, ціна на природний газ знизилася на 0,4%.

Читайте також:
У Туреччині затримали підозрюваного у підриві авто офіцера ГРУ У Туреччині затримали підозрюваного у підриві авто офіцера ГРУ
Волонтер Владіміров під час війни збагатився кількома автомобілями преміум-класу та їздить на відпочинок за кордон, – розслідування Волонтер Владіміров під час війни збагатився кількома автомобілями преміум-класу та їздить на відпочинок за кордон, – розслідування
Житель Рівненщини, який палив авто військових на замовлення РФ, отримав підозру Житель Рівненщини, який палив авто військових на замовлення РФ, отримав підозру
В Україні з'явиться 17 нових ділянок, де поліція перевірятиме швидкісний режим авто В Україні з'явиться 17 нових ділянок, де поліція перевірятиме швидкісний режим авто