USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

США та Британія разом із союзниками завдали нових ударів по хуситах у Ємені

Союзниками виступали Австралія, Бахрейн, Канада, Данія, Нідерланди і Нова Зеландія
Військові США та Великої Британії за підтримки союзників завдали чергових ударів по хуситах у Ємені
Військові США та Великої Британії за підтримки союзників завдали чергових ударів по хуситах у Ємені
Джерело: Facebook

Військові Сполучених Штатів Америки і Британії за підтримки союзників завдали ударів по 36 обʼєктах хуситів у Ємені. Про це повідомляє Центральне командування США.

Зазначається, що союзниками виступали Австралія, Бахрейн, Канада, Данія, Нідерланди і Нова Зеландія.

"Ці удари багатосторонньої коаліції були зосереджені на цілях у контрольованому хуситами Ємені, які використовувалися для нападу на міжнародні торгові судна та кораблі ВМС США в регіоні", - йдеться у повідомленні.

Цілі включали численні підземні сховища, бази командування та управління, ракетні системи, місця зберігання та роботи БпЛА, радари та гелікоптери.

Удари мають на меті погіршити спроможність хуситів нападати на кораблі США та Британії, а також атакувати міжнародне комерційне судноплавство в Червоному морі, протоці Баб ель-Мандеб і Аденській затоці.

"Ці удари мають на меті послабити потенціал хуситів, який він використовує для продовження своїх безрозсудних і незаконних нападів на кораблі США і Великої Британії, а також на міжнародне комерційне судноплавство в Червоному морі, протоці Баб ель-Мандеб і Аденській затоці", - зазначили в Центральному командуванні США.

Згодом повідомлялося, що сили Центрального командування США завдали удару по протикорабельній крилатій ракеті єменських хуситів, які готували її до запуску по кораблях у Червоному морі. 

"Американські військові виявили крилату ракету в підконтрольних хуситам районах Ємену і визначили, що вона становить безпосередню загрозу для кораблів ВМС США і торгових суден в регіоні", - йдеться у повідомленні.

В Центральному командуванні США зазначили, що ці дії захистять свободу судноплавства і зроблять міжнародні води безпечнішими і надійнішими для кораблів ВМС США і торгових суден.

Новини за темою: США знову вдарили по хуситах в Ємені: Цього разу націлилися на десять різних об’єктів

Раніше повідомлялося, що адміністрація президента США Джо Байдена розробляє плани тривалої військової кампанії проти єменських хуситів після того, як низка завданих ударів не змогла зупинити напади угруповання на іноземні судна в Червоному морі.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
У Києві заарештували й готують до екстрадиції американця, якого США підозрюють в подвійному вбивстві У Києві заарештували й готують до екстрадиції американця, якого США підозрюють в подвійному вбивстві
У Польщі відкрили військову базу американського спецназу У Польщі відкрили військову базу американського спецназу
У США досі проти, щоб Україна била по РФ американською зброєю У США досі проти, щоб Україна била по РФ американською зброєю