USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

Цьогоріч Україна отримала від Південної Кореї більше снарядів, ніж від усієї Європи, – ЗМІ

Доставку снарядів розпочали на початку 2023 року
Південна Корея
Джерело: відкриті джерела

Сполучені Штати Америки переконали владу Південної Кореї негласно виділити для України близько 330 тис. артилерійських снарядів калібру 155 мм у 2023 році. Це більше, ніж усі країни Європи разом узяті. Про це повідомляє The Washington Post.

У виданні зазначають, що закони Південної Кореї забороняють такі постачання в зони бойових дій, тож передачі снарядів мали йти ненапряму.

"Високопоставлені представники адміністрації США говорили з колегами в Сеулі, які були згодні за умови, що поставки йтимуть обхідним шляхом", – йдеться у матеріалі.

За даними видання, доставку снарядів розпочали на початку 2023 року.

Отже, Південна Корея направила Україні артилерійських снарядів більше, ніж усі країни Європи разом, зазначають у The Washington Post.

У виданні додали, що була ще одна альтернатива щодо постачання Україні снарядів. Йдеться про американські касетні боєприпаси DPICM. У Пентагоні їх було тисячі, вони припадали пилом десятиліттями, але держсекретар Ентоні Блінкен відмовився.

Раніше ми повідомляли, що ЄС зіткнувся з проблемами в питанні постачання Україні 1 млн боєприпасів.

Також ми писали, що Фінляндія збирається виготовляти снаряди для України. Зазначалося, що рішення про початок виробництва, ймовірно, ухвалять до Різдва.

Читайте також:
Майже п'ять тисяч засуджених погодились вийти з тюрми на фронт, – Мін'юст Майже п'ять тисяч засуджених погодились вийти з тюрми на фронт, – Мін'юст
Ухилянтів можуть штрафувати без рішення суду та арештовувати їх рахунки: Зеленський підписав закон Ухилянтів можуть штрафувати без рішення суду та арештовувати їх рахунки: Зеленський підписав закон
Працівників ПЕК та ІТ автоматично забронюють від мобілізації Працівників ПЕК та ІТ автоматично забронюють від мобілізації
Уряд виділив 1,5 млрд гривень для відновлення Трипільської та Зміївської ТЕС Уряд виділив 1,5 млрд гривень для відновлення Трипільської та Зміївської ТЕС