USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Цьогоріч Україна отримала від Південної Кореї більше снарядів, ніж від усієї Європи, – ЗМІ

Доставку снарядів розпочали на початку 2023 року
Південна Корея
Джерело: відкриті джерела

Сполучені Штати Америки переконали владу Південної Кореї негласно виділити для України близько 330 тис. артилерійських снарядів калібру 155 мм у 2023 році. Це більше, ніж усі країни Європи разом узяті. Про це повідомляє The Washington Post.

У виданні зазначають, що закони Південної Кореї забороняють такі постачання в зони бойових дій, тож передачі снарядів мали йти ненапряму.

"Високопоставлені представники адміністрації США говорили з колегами в Сеулі, які були згодні за умови, що поставки йтимуть обхідним шляхом", – йдеться у матеріалі.

За даними видання, доставку снарядів розпочали на початку 2023 року.

Отже, Південна Корея направила Україні артилерійських снарядів більше, ніж усі країни Європи разом, зазначають у The Washington Post.

У виданні додали, що була ще одна альтернатива щодо постачання Україні снарядів. Йдеться про американські касетні боєприпаси DPICM. У Пентагоні їх було тисячі, вони припадали пилом десятиліттями, але держсекретар Ентоні Блінкен відмовився.

Раніше ми повідомляли, що ЄС зіткнувся з проблемами в питанні постачання Україні 1 млн боєприпасів.

Також ми писали, що Фінляндія збирається виготовляти снаряди для України. Зазначалося, що рішення про початок виробництва, ймовірно, ухвалять до Різдва.

Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Кешбек за купівлю українських товарів може запрацювати вже у вересні Кешбек за купівлю українських товарів може запрацювати вже у вересні
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону