USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Rheinmetall отримав перше замовлення від України на будівництво заводу боєприпасів

Виробництво боєприпасів в Україні почнеться протягом 24 місяців
боєприпаси

Боєприпаси. Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

Німецький оборонний концерн Rheinmetall отримав від українського уряду замовлення на будівництво заводу боєприпасів, про який говорили наприкінці зими. Реалізовувати проєкт почнуть в короткостроковій перспективі і мають завершити протягом трьох років, зазначено на сайті Rheinmetall.

Повідомляється, що виробництво боєприпасів в Україні почнеться протягом 24 місяців. Це підприємство повинно буде виробляти артилерійські снаряди калібру 155 мм, зокрема метальні заряди.

Точних обсягів виробництва не вказують, але йдеться про "шестизначне число", тобто не менше ніж 100 тисяч боєприпасів на рік. Не уточнювали й точну вартість угоди. Однак Rheinmetall натякнув на суму про понад 100 млн євро.

"Втілюємо слова у життя. І разом з нашим партнером створимо український центр виробництва боєприпасів. Замовлення показує довіру до досвіду та виробничих потужностей Rheinmetall. Вдячні за можливість підтримати країну в її реіндустріалізації та зміцненні обороноздатності", – зауважив генеральний директор Rheinmetall AG Армін Паппергер.

Нині в Україні тривають заходи щодо підготовки необхідної інфраструктури.

Новини за темою: Ще десятки тисяч 155-мм боєприпасів. Rheinmetall зробить для України замовлення на 142 млн євро

Співпраця України та Rheinmetall

Додамо, Rheinmetall активно співпрацює з українською "оборонкою". Німецький концерн від початку повномасштабної війни активно допомагає Україні, надаючи боєприпаси та інші види озброєння. Також компанія виконує замовлення країн – союзників нашої держави для допомоги в боротьбі з російськими окупантами.

Наприклад, у червні в Україні запрацював перший спільний з АТ "Українська оборонна промисловість" цех Rheinmetall з ремонту та виробництва бронетехніки. Головним призначенням нового майданчика є ремонт військової техніки розробки німецького концерну.

А травні концерн анонсував про наміри відкрити в Україні спільне виробництво систем ППО.

Також ми повідомляли, що компанія планує створити в Україні щонайменше чотири збройових заводи, де вироблятимуть снаряди, військову техніку і порох. До того ж Rheinmetall підписав з Україною меморандум щодо створення спільного підприємства, яке вироблятиме артилерійські боєприпаси.

Читайте також:
Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт "Коаліції дронів"
У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони
У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок
Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС