USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

США не надаватимуть військову підтримку Україні на рівні 2022–2023 років

Штати вважають, що поступове зменшення підтримки стимулюватиме Україну самостійно фінансувати, виробляти та закуповувати озброєння
США
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Сполучені Штати Америки не підтримуватимуть військове фінансування України на рівні 2022–2023 років. Це пов’язано із прагненням країни допомогти Україні розбудувати власну військово-промислову базу. Про це заявив речник Державного департаменту Метью Міллер.

"Ми будемо продовжувати підтримувати Україну... стільки, скільки буде потрібно. Це не означає, що ми продовжуватимемо підтримувати її на тому ж рівні військового фінансування, що й у 2022-му і 2023 роках", – зазначив він.

За словами Міллера, метою Вашингтона є допомогти Україні стати на ноги та побудувати військово-промислову базу, аби український уряд сам міг фінансувати, виробляти та закуповувати озброєння.

"Але ми ще не на цьому шляху і саме тому так важливо, щоб Конгрес ухвалив законопроєкт про додаткове фінансування, тому що ми ще не досягли того рівня, коли Україна може захистити себе, спираючись лише на власні сили", – наголосив речник Державного департаменту США.

Новини за темою: США пропонують країнам G7 конфіскувати 300 млрд доларів російських активів для України, – FT

Напередодні координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що Сполучені Штати Америки вже не мають грошей для нової військової підтримки України до її ухвалення Конгресом.

Раніше ми повідомляли, що в адміністрації президента Сполучених Штатів Америки сподіваються, що Сенат схвалить пакет додаткової фіндопомоги для України у січні 2024 року.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Міноборони Німеччини просить уряд виділити ще 3,8 млрд євро для допомоги Україні, - Bild Міноборони Німеччини просить уряд виділити ще 3,8 млрд євро для допомоги Україні, - Bild
Кропачов: ДП Кропачов: ДП "Краснолиманська" - це єдине підприємство в Україні, яке не отримує дотації від держави
У Києві заарештували й готують до екстрадиції американця, якого США підозрюють в подвійному вбивстві У Києві заарештували й готують до екстрадиції американця, якого США підозрюють в подвійному вбивстві