USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Сенат США може схвалити додаткову допомогу Україні у січні, – Кірбі

Також влада Сполучених Штатів планує надати Україні ще один пакет військової допомоги наприкінці грудня
Джон Кірбі,
Джерело: відкриті джерела

В адміністрації президента Сполучених Штатів Америки сподіваються, що Сенат схвалить пакет додаткової фіндопомоги для України у січні 2024 року. Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на заяву координатора зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки при Білому домі Джона Кірбі.

У виданні зазначають, що, за словами американського чиновника, Білий дім досяг на переговорах із представниками Республіканської партії прогресу у питанні боротьби з міграцією на кордоні з Мексикою, що дозволить розблокувати ухвалення нового фінансування для України.

"Було досягнуто деякого прогресу, я не забігатиму вперед, але нам доведеться подивитися розвиток подій", – сказав він.

Також Кірбі звернув увагу, що влада США планує надати Україні ще один пакет військової допомоги наприкінці грудня, після чого Білий дім більше не матиме повноважень на поповнення запасів без ухвалення Конгресом рішення про виділення додаткового фінансування.

У цьому контексті він наголосив на важливості голосування в Сенаті по цьому питанню "якнайшвидше".

Кірбі припустив, що ухвалення відповідного рішення американськими законодавцями "відбудеться приблизно в січні".

Новини за темою: Володимир Зеленський впевнений, що Євросоюз і США схвалять фіндопомогу Україні

Раніше ми повідомляли, що Сенат Сполучених Штатів відкладає рішення про схвалення пакета допомоги Україні.

Також нагадаємо, що на початку грудня Сенат Сполучених Штатів Америки провалив процедурне голосування за законопроєкт про надання допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню. Документ мав отримати щонайменше 60 голосів для того, щоб його винесли на подальший розгляд. Своє рішення "за" віддали 49 сенаторів, 51 проголосував проти.

Читайте також:
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?