USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Соцмережа Bluesky, яка має стати альтернативою Twitter, – доступна для всіх

Наразі Bluesky налічує близько 3 млн користувачів
Bluesky
Джерело: відкриті джерела

Через рік тестування соцмережа Bluesky стала доступною для всіх користувачів. Про це пише TechCrunch.

Варто зазначити, що раніше соцмережа допускала нових користувачів тільки за допомогою коду-запрошення, щоб гарантувати, що технологія, яка підтримує мережу, зможе впоратися з трафіком.

Зазначимо, що наразі Bluesky налічує близько 3 млн користувачів.

Однією з ключових ознак соцмережі є децентралізація – у майбутньому це дасть змогу всім користувачам "створювати власні версії Bluesky" зі своїми правилами та алгоритмами.

Ще цікаво, що користувачі Bluesky можуть підписуватися на стрічки, де алгоритми показують найпопулярніші публікації в усій соцмережі, або на стрічку, контент якої найбільше сподобався саме користувачеві.

Новини за темою: Ілон Маск планує перетворити соцмережу X на платіжний сервіс: Що це дасть користувачам?

Також у Bluesky є стрічки з тематичним контентом – наприклад, про науку чи мистецтво.

Ба більше, у майбутньому розробники соцмережі хочуть налагодити монетизацію.

Як відомо, Bluesky створив колишній виконавчий директор Twitter (Х) Джек Дорсі. Соцмережу вважають одним із найперспективніших конкурентів платформи X Ілона Маска.

Нагадаємо, читацька платформа LitCom запустила проєкт "Книжковий сомельє". Це український аналог сервісу Goodreads, де можна публікувати відгуки на прочитані книжки.

Читайте також:
Альтернатива Telegram: В Україні пропонують запустити сервіс Альтернатива Telegram: В Україні пропонують запустити сервіс "Дія. Канали"
TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах
Російські війська можуть використовувати супутникові системи, виготовлені в Україні, – розслідування Російські війська можуть використовувати супутникові системи, виготовлені в Україні, – розслідування
Apple, ймовірно, покаже власний штучний інтелект на презентації в червні, – Reuters Apple, ймовірно, покаже власний штучний інтелект на презентації в червні, – Reuters