USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Читацька соцмережа LitCom запустила український аналог Goodreads – "Книжковий сомельє"

Тепер у LitCom можна писати відгуки на прочитані тексти
LitCom
LitCom запустила український аналог Goodreads
Джерело: відкриті джерела

Читацька платформа LitCom запустила проєкт "Книжковий сомельє". Це український аналог сервісу Goodreads, де можна публікувати відгуки на прочитані книжки. Про це соцмережа LitCom повідомила виданню "Читомо".

Тепер у LitCom можна писати відгуки на прочитані тексти, доповнювати їх фотографіями та публікувати з хештегом #книжковийсомельє.

"LitCom – це також ваш консультант біля книжкової полиці чи експерт-сомельє під час книжкового вибору, що підкаже, яке чтиво принесе вам максимальну насолоду й найточніше відповідатиме вашому запиту. Водночас і ви можете прислужитися іншим користувачам сервісу своєю експертністю – можливо, саме ваш відгук "зробить чийсь вечір". Саме взаємодія тих, хто читає, обмін читацькими досвідами та враженнями і лежить в основі проєкту "КС", – прокоментувала інновацію засновниця LitCom Ольга Сухомлин.

Серед тих, хто вже опублікував свої враження від прочитаних творів:

  • правозахисниця Олена Сотник;
  • телеведуча Леся Вакулюк;
  • мовний омбудсман Тарас Кремінь;
  • кіноакадемік Станіслав Цалик;
  • авторка книжок "Кіт Інжир" Олена Павлова;
  • письменник Олесь Ільченко.

Окрім текстових дописів і зображень у LitCom можна послухати "літкасти" – літературні подкасти з новинами видавництв, ЗМІ, книжкових блогерів і письменників.

Літературна платформа LitCom також публікує підбірки художньої класики та нонфікшн-літератури, книжкові поради для батьків, добірки літкастів за темами творів, що входять до шкільної програми з української літератури тощо.

Нагадаємо, в новому оновленні браузера Chrome M121 компанія Google представить нові функції генеративного штучного інтелекту, які спростять використання браузера. Нові доповнення міститимуть органайзер вкладок, помічник з написання тексту, а також можливість налаштування ілюстрацій і тем у браузері. Щоб увімкнути ці нові функції, перемикач "Експериментальний ШІ" має бути ввімкнено на сторінці налаштувань, який розташований у випадаючому меню з трьох точок.

Читайте також:
Окупанти атакують Україну дронами з пінопласту та фанери Окупанти атакують Україну дронами з пінопласту та фанери
У Парижі стартувала Олімпіада. Церемонію вперше провели на воді. Заворожуючі фото У Парижі стартувала Олімпіада. Церемонію вперше провели на воді. Заворожуючі фото
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
Завдали майже 12 млн грн збитків державному енерговиробнику: Підозри отримали троє експосадовців Завдали майже 12 млн грн збитків державному енерговиробнику: Підозри отримали троє експосадовців