USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Signal дозволить користувачам приховувати свій номер телефону

Замість номера телефону користувач зможе використовувати унікальне імʼя користувача
сигнал
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Месенджер Signal дозволить користувачам спілкуватися з іншими людьми в застосунку, не повідомляючи їм номер свого мобільного телефону. Про це йдеться в повідомленні на офіційному блозі компанії.

Так, замість номера телефону користувач зможе використовувати унікальне імʼя користувача.

"Якщо ви використовуєте Signal, номер телефону за замовчуванням буде недоступний для всіх, з ким ви спілкуєтеся у чаті. Люди, у яких ваш номер збережено в контактах телефону, все одно бачитимуть ваш номер, оскільки вже знають його", – зауважили в компанії.

Також користувач зможе створити QR-код або посилання, яке спрямовуватиме людей на його ім'я користувача. Це дозволить іншим людям швидко звʼязуватися з ним у застосунку Signal без потреби вводити номер телефону.

"Імʼя користувача в Signal – це не логін або псевдонім, під яким вас будуть знати в застосунку. Це не постійний ідентифікатор, його не бачать люди, з якими ви спілкуєтеся в цьому застосунку. Ім’я користувача – це просто швидкий спосіб ініціювати контакт у Signal, не повідомляючи номер свого телефону", – пояснили розробники.

На відміну від імені профілю, імʼя користувача має бути унікальним та містити дві або більше цифр в кінці. При цьому для реєстрації в застосунку Signal користувачу все одно потрібно буде вказати номер свого мобільного телефону.

Наразі функція ще перебуває на бета-тестуванні. І стане загальнодоступною протягом найближчих тижнів.

Новини за темою: WhatsApp тестує нову функцію обміну файлами на Android

Додамо

Наприкінці минулого року компанія Meta заявила, що особисті дзвінки та чати кожного користувача додатка Messenger стануть зашифрованими за замовчуванням, що становить собою велике оновлення конфіденційності, яке робить його більш схожим на месенджер WhatsApp. 

За словами глави Messenger Лоредани Крісан, через технологію наскрізного шифрування "ніхто, включаючи Meta, не зможе бачити, що надіслано або сказано, якщо ви не вирішите повідомити нам про це".

І додала, що компанії знадобиться певний проміжок часу для наскрізного шифрування всіх чатів Messenger, і що компанія покладалася на декілька "криптографічних принципів" для інформування про свою стратегію, включаючи один, розроблений власними силами, та інший, який використовується популярним зашифрованим додатком з обміну повідомленнями Signal.

Читайте також:
Альтернатива Telegram: В Україні пропонують запустити сервіс Альтернатива Telegram: В Україні пропонують запустити сервіс "Дія. Канали"
TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах
Російські війська можуть використовувати супутникові системи, виготовлені в Україні, – розслідування Російські війська можуть використовувати супутникові системи, виготовлені в Україні, – розслідування
Apple, ймовірно, покаже власний штучний інтелект на презентації в червні, – Reuters Apple, ймовірно, покаже власний штучний інтелект на презентації в червні, – Reuters