USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Компанія Meta розширює наскрізне шифрування в Messenger

Особисті дзвінки та чати кожного користувача Messenger будуть зашифровані за замовчуванням
Meta
Джерело: відкриті джерела

Компанія Meta заявила, що особисті дзвінки та чати кожного користувача додатка Messenger стануть зашифрованими за замовчуванням, що становить собою велике оновлення конфіденційності, яке робить його більш схожим на месенджер WhatsApp. Про це інформує CNBC.

За словами глави Messenger Лоредани Крісан, через технологію наскрізного шифрування "ніхто, включаючи Meta, не зможе бачити, що надіслано або сказано, якщо ви не вирішите повідомити нам про це".

Вона додала, що компанії знадобиться певний проміжок часу для наскрізного шифрування всіх чатів Messenger, і що компанія покладалася на декілька "криптографічних принципів" для інформування про свою стратегію, включаючи один, розроблений власними силами, та інший, який використовується популярним зашифрованим додатком з обміну повідомленнями Signal.

"Після багатьох років роботи над відновленням Messenger ми оновили додаток із наскрізним шифруванням за замовчуванням для всіх особистих дзвінків і повідомлень. Величезні вітання команді за те, що це сталося", – написав генеральний директор Meta Марк Цукерберг у Facebook.

У виданні нагадали, що починаючи із 2016 року користувачі Messenger можуть вибрати або ввімкнути захист своїх чатів за допомогою процесу, який називається наскрізним шифруванням, яке шифрує спілкування людей, щоб треті сторони не могли підслуховувати та отримати доступ до цих даних.

Хоча інша програма обміну повідомленнями Meta, WhatsApp також використовує наскрізне шифрування, прихильники конфіденційності загалом вважають Signal більш безпечним сервісом зв’язку, оскільки він збирає менше даних користувачів, додали автори.

Раніше ми повідомляли, що Meta готується стягувати плату з європейських користувачів за Instagram та Facebook без реклами.

Читайте також:
Альтернатива Telegram: В Україні пропонують запустити сервіс Альтернатива Telegram: В Україні пропонують запустити сервіс "Дія. Канали"
TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах
Instagram оновлює алгоритм: Перевага буде в оригінального контенту Instagram оновлює алгоритм: Перевага буде в оригінального контенту
Telegram відновив раніше заблоковані українські чат-боти, серед яких – бот ГУР МОУ Telegram відновив раніше заблоковані українські чат-боти, серед яких – бот ГУР МОУ