USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

В Україні запускають пілотний проєкт з навчання жінок-водійок автобуса

Дефіцит водіїв автобусів у регіонах складає близько 30%, а це близько шести тисяч співробітників
жінка водійка
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

В Україні запускають безоплатну програму "Розширення професійного потенціалу жінок у сфері пасажирських перевезень". Вона, зокрема, призначена для навчання жінок на водіїв автобусів. Про це повідомляє пресслужба Міністерства відновлення.

Жінки отримають кваліфікаційну карту водія за європейським стандартом.

"Мета пілотного проєкту – забезпечити перепідготовку та перекваліфікацію жінок-водійок у сфері міського та муніципального транспорту, а саме автобусів. Це перша ініціатива Міністерства спрямована як на подолання дефіциту кадрів, так і задля подолання стереотипів та упереджень щодо професій", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що дефіцит водіїв автобусів у регіонах складає близько 30%, а це близько шести тисяч співробітників.

Представниця ООН Жінки в Україні Сабін Фрейзер наголосила, що цей проєкт дуже важливий для підтримки жінок, які зацікавлені у виході на ринок праці. Адже він дасть їм нові навички та доступ до роботи водійками автобусів.

Нещодавно перша віцепрем’єр-міністерка та міністерка економіки України Юлія Свириденко заявила, що Мінекономіки планує перенавчати жінок на ті професії, де тепер бракує фахівців, тобто на "чоловічі", оскільки українська економіка зіткнулася з нестачею робочої сили на тлі мобілізації чоловіків до українського війська.

Більше того, в Україні підприємства почали залучати жінок на чоловічі посади. Про це свідчать результати дослідження трендів на ринку праці, проведеного Конфедерацією роботодавців України. Зазначається, що після повномасштабного вторгнення стрімко зростає роль жінок в економіці.

Читайте також:
Чоловіки за кордоном не зможуть отримати й обміняти права, якщо не оновили військово-облікові дані Чоловіки за кордоном не зможуть отримати й обміняти права, якщо не оновили військово-облікові дані
ООН відкриває офіс у Херсоні ООН відкриває офіс у Херсоні
Співробітники ООН могли бути причетними до нападу ХАМАС на Ізраїль торік у жовтні Співробітники ООН могли бути причетними до нападу ХАМАС на Ізраїль торік у жовтні
Щоб захистися від підробок, у МВС видаватимуть оновленні бланки водійських документів Щоб захистися від підробок, у МВС видаватимуть оновленні бланки водійських документів