USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

Війна в Україні та інфляція призведуть до скорочення вдвічі росту зайнятості в світі, – прогноз МОП

Кількість безробітних у світі буде зростати
Безробіття
Джерело: відкриті джерела

Війна в Україні, висока інфляція та більш жорстка монетарна політика призведуть до сповільнення росту рівня зайнятості у світі. За оцінками Міжнародної організації праці (МОП) зростання зайнятості різко сповільниться до 1% цього року порівняно з 2% у 2022 році, пише Reuters.

В той же час очікується, що кількість безробітних у світі зросте на 3 мільйони до 208 мільйонів у 2023-му, а інфляція з’їсть реальну заробітну плату. Дефіцит нових робочих місць вдарить по країнах у той час, коли багато з них все ще оговтуються від економічного шоку глобальної пандемії, а коронавірус пронизує Китай після того, як Пекін скасував жорсткі карантинні обмеження.

"Уповільнення глобального зростання зайнятості означає, що ми не очікуємо, що втрати, зазнані під час кризи COVID-19, будуть відновлені раніше 2025 року", – сказав Річард Саманс, директор дослідницького департаменту МОП і координатор нещодавно опублікованої доповіді.

Прогрес у скороченні кількості неофіційних робочих місць у світі також, ймовірно, буде згорнутий у найближчі роки, вважають у Міжнародної організації праці. Прогноз робочих місць у всьому світі нижчий, ніж попередні оцінки МОП про зростання на 1,5% у 2023 році.

"Нинішнє уповільнення означає, що багатьом працівникам доведеться погоджуватися на роботу нижчої якості, часто з дуже низькою оплатою, іноді з недостатньою тривалістю годин", – заявили у Міжнародної організації праці.

"Крім того, оскільки ціни ростуть швидше, ніж номінальні доходи від праці, криза вартості життя ризикує підштовхнути більше людей до бідності". Ситуація може погіршитися, якщо світова економіка сповільниться, додали в МОП.

Нагадаємо, найсерйознішим глобальним ризиком протягом наступних двох років є криза вартості життя. Його пік припаде на найближчий час, йдеться у звіті про глобальні ризики-2023 Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ).

Загалом протягом наступних 10 років будуть актуальними 10 ризиків. Більшість з них пов’язані з екологією.

Читайте також:
Пережив ампутацію на Пережив ампутацію на "Азовсталі" і потрапив у полон до окупантів: Важкий фронтовий шлях офіцера Нацгвардії
Макрон заявив, що не змінив думки про введення військ в Україну і знову назвав умови Макрон заявив, що не змінив думки про введення військ в Україну і знову назвав умови
Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя
На околиці Часового Яру ідуть бої. Росія стягує нові дивізії, щоб захопити місто до отримання Україною західної зброї На околиці Часового Яру ідуть бої. Росія стягує нові дивізії, щоб захопити місто до отримання Україною західної зброї