USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Rheinmetall почне виробляти бронетехніку в Україні вже в 2024 році

В Україні можуть виготовляти бронетранспортери Fuchs
Rheinmetall
Джерело: відкриті джерела

Німецький збройовий концерн Rheinmetall Group планує запустити виробництво своєї бронетехніки на території України вже у 2024 році. Про це повідомив генеральний директор Rheinmetall Армін Паппергер в інтерв'ю WirtschaftsWoche.

За його словами, він розраховує на укладення відповідного контракту з Україною на будівництво колісного бронетранспортера Fuchs і новітньої бойової машини піхоти Lynx вже на початку наступного року.

"Після підписання контракту ми хочемо мати перший повнопривідний автомобіль в Україні приблизно через шість-сім місяців, а перший Lynx – через 12–13 місяців", – сказав Паппергер. 

Він пояснив, що виробництво бронетранспортерів Fuchs в Україні стане можливим з кінця літа 2024 року, а виробництво БМП Lynx може стартувати влітку 2025 року. При цьому Паппергер хоче передати Україні новітні бойові машини набагато раніше. 

"Перші десять бронемашин Lynx вже виготовляються тут, у Німеччині чи в Угорщині, у спільному виробництві між нами та Україною. Після фази нарощування ми швидко зможемо виробляти значну кількість цих транспортних засобів повністю в Україні", – уточнив він.

Паппергер пояснює незвично короткий час виконання тим, що співпраця просунулася добре. Rheinmetall вже є найбільшим партнером України в ОПК. У 2022 році група отримала замовлення на суму близько 900 мільйонів євро, а у 2023-му обсяг замовлень зріс приблизно до двох з половиною мільярдів євро. 

"І наступного року їх точно буде більше", – прогнозує Паппергер, наголошуючи, що в Україні вже налагоджено обслуговування німецької бронетехніки, для чого українські фахівці пройшли підготовку в Німеччині.

Голова Rheinmetall запевняє, що не бачить проблем із безпекою українських заводів концерну. 

"Ми не будуємо нових заводів; скоріше як Rheinmetall ми будемо орендувати існуючі заводи, переобладнувати їх і потім експлуатувати. І вони, здається, досить добре захищені, – принаймні, це показав досвід останніх двох років війни", – додає він.

Раніше

Нагадаємо, у жовтні корпорація Rheinmetall передала Україні нову партію розвідувальних систем SurveilSpire для боротьби з дронами.

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот