USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Опалювальний сезон у Києві може бути під загрозою, – Кличко

Міський голова анонсував ухвалення на сесії Київради 5 жовтня звернення до уряду з цього приводу
опалювальний сезон
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Київрада звернеться до уряду щодо погашення заборгованості держави перед столицею за компенсацією різниці в тарифах на тепло і водопостачання. Інакше опалювальний сезон у столиці може опинитися під загрозою зриву, заявив міський голова Києва Віталій Кличко.

За словами мера, ситуація "насправді дуже серйозна".

"Нагадаю, заборгованість, яку держава обіцяє погасити вже другий рік поспіль, на сьогодні перед Києвом становить 6,8 мільярда гривень. А по всій країні – 36 мільярдів. Тобто місцева влада тарифи для населення не підвищувала, тим часом зросла вартість усіх складових тарифу", – зауважив Кличко.

І додав, що уряд обіцяв цю різницю компенсувати, але "коштів поки так і не дочекалися". Мер поскаржився, що теплопідприємства працюють "із шаленими збитками", а місто не може самотужки перекривати їх.

Водночас Кличко анонсував ухвалення на сесії Київради 5 жовтня звернення до уряду.

"Окремо хочу звернутися до депутатів Верховної Ради, особливо до мажоритарників, щодо захисту прав місцевих громад. Зокрема, щоб народні обранці підтримали правки до бюджетних законопроєктів, які має розглянути парламент, у частині розв'язання питання компенсації різниці в тарифах та забезпечення кредитної спроможності громад", – резюмував міський голова.

Опалювальний сезон в Україні

Станом на кінець вересня в українських газових сховищах знаходиться понад 15 млрд кубометрів блакитного палива. Тож Україна може пройти опалювальний сезон шляхом газу власного видобутку.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" заявив голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов.

За його словами, в зиму наша країна увійде з більшим об'ємом газу від попередньо запланованого. Також Чернишов додав, що "Нафтогаз" готується до ймовірних атак окупантів взимку.

Нагадаємо, до 20 вересня Україна повністю виконала план щодо накопичення газу у підземні газові сховища, закачавши туди 14,7 млрд кубометрів.

Ми також повідомляли, що 21 вересня "Нафтогаз" оголосив про вихід із дефолту.

Читайте також:
Вперше в Україні запустили Вперше в Україні запустили "Портал Захисників та Захисниць"
Метро на Виноградар Київметрополітен планує добудувати максимум через два з половиною роки Метро на Виноградар Київметрополітен планує добудувати максимум через два з половиною роки
Готель Готель "Україна" у центрі Києва виставили на продаж: Початкова ціна стартує з понад мільярда гривень
Один із зареєстрованих хворих на гепатит А в Києві працює пекарем у закладі торгівлі Один із зареєстрованих хворих на гепатит А в Києві працює пекарем у закладі торгівлі