USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

"Нафтогаз" оголосив про вихід із дефолту

Компанія виконала кредитні зобовʼязання перед інвесторами за єврооблігаціями–2022/2026
Нафтогаз

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов оголосив про вихід компанії із дефолту.

"Офіційний вихід із дефолту за єврооблігаціями–2022/26 дає можливість нам розглядати нове фінансування плану капітальних інвестицій розвитку групи. Цьому передувала велика робота з інвесторами. Дякуємо нашим міжнародним партнерам за співпрацю та довіру", – зазначив Чернишов.

У компанії наголосили, що "Нафтогаз" виконав умови реструктуризації єврооблігацій із терміном погашення у 2022-му та 2026 роках, здійснивши необхідні платежі.

Нагадаємо, "Нафтогаз" допустив технічний дефолт щодо єврооблігацій у липні минулого року – спочатку компанії відмовили у дворічній відстрочці з виплати відсотків та погашення єврооблігацій. Втім, вже у травні цього року компанії вдалося досягти домовленостей з інвесторами щодо реструктуризації єврооблігацій із терміном погашення.

Новини за темою: "Нафтогаз" звернувся до суду США для примусового стягнення 5 млрд доларів із РФ

Раніше голова "Нафтогазу" Олексій Чернишов заявляв, що Україна зможе відмовитися від імпорту газу, якщо досягне запланованих обсягів видобутку власного газу. За його словами, "Нафтогаз" планує у 2023-му збільшити видобуток газу на 8% – до 13,5 млрд кубометрів, а приватні компанії – на 16% на тлі заборони експорту палива.

Приватні видобувники в наступному році мають добути понад 5 млрд кубометрів. І якщо загальний видобуток складе понад 18,5 млрд кубометрів, Україна зможе обійтись без імпорту, або з мінімальними обсягами. 

В цілому у 2023 році Україна планує збільшити видобуток природного газу майже до 19 млрд куб. м.

Читайте також:
Ціна газу для домогосподарств залишиться незмінною ще на рік, – Ціна газу для домогосподарств залишиться незмінною ще на рік, – "Нафтогаз"
Росія атакувала українські сховища: Ціни на газ в ЄС одразу підскочили Росія атакувала українські сховища: Ціни на газ в ЄС одразу підскочили
Подаємо позови до судів у США, Великій Британії та інших країнах, щоб ідентифікувати російські активи, – глава правління НАК Подаємо позови до судів у США, Великій Британії та інших країнах, щоб ідентифікувати російські активи, – глава правління НАК "Нафтогаз України"
Опалювальний сезон в Україні завершать наприкінці березня Опалювальний сезон в Україні завершать наприкінці березня