USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Цю зиму Україна планує пройти за рахунок газу власного видобутку, – Чернишов

Накопичених об'ємів блакитного палива вже більше, ніж очікувалося раніше
Газ
Ілюстративне фото
Джерело: Міністерство енергетики

Станом на кінець вересня в українських газових сховищах знаходиться понад 15 млрд кубометрів блакитного палива. Тож Україна може пройти опалювальний сезон за рахунок газу власного видобутку.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" заявив голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов.

За його словами, в зиму наша країна увійде з більшим об'ємом газу від попередньо запланованого. Також Чернишов додав, що "Нафтогаз" готується до ймовірних атак окупантів взимку.

"Об'єм газу вже перевищує 15 млрд кубометрів. Очевидно, що ми будемо входити в зиму з більшим об'ємом, аніж планували... Цю зиму ми плануємо пройти за рахунок газу українського видобутку, і розрахунки підтверджують таку можливість", – зазначив він.

Нагадаємо, до 20 вересня Україна повністю виконала план щодо накопичення газу у підземні газові сховища, закачавши туди 14,7 млрд кубометрів.

Що стосується газу, який зберігають в українських ПСГ іноземні трейдери, то на цей час його об'єм сягає понад 1,8 млрд кубометрів. У Міненерго сподіваються, що цей об'єм зросте до 3 млрд кубометрів.

Ми також повідомляли, що 21 вересня "Нафтогаз" оголосив про вихід із дефолту.

Читайте також:
ЄС розглядає запровадження санкцій проти російських проєктів із виробництва СПГ ЄС розглядає запровадження санкцій проти російських проєктів із виробництва СПГ
Ціна газу для домогосподарств залишиться незмінною ще на рік, – Ціна газу для домогосподарств залишиться незмінною ще на рік, – "Нафтогаз"
Кабмін до серпня продовжив дію ПСО на газ для теплокомуненерго Кабмін до серпня продовжив дію ПСО на газ для теплокомуненерго
Росія атакувала українські сховища: Ціни на газ в ЄС одразу підскочили Росія атакувала українські сховища: Ціни на газ в ЄС одразу підскочили