USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Україна має достатньо газу для проходження опалювального сезону, – Міненерго

Обсяг природного газу у сховищах сягнув необхідних 14,7 мільярда кубометрів
Газ
Ілюстративне фото
Джерело: Міністерство енергетики

Загальний обсяг природного газу в підземних сховищах сягнув 14,7 млрд кубометрів. Зважаючи на ці цифри, можна говорити про те, що країна має достатньо газу для проходження опалювального сезону. Про це повідомляють у Міністерстві енергетики України.

"Станом на 19 вересня загальний обсяг природного газу в підземних сховищах (ПСГ) сягнув 14,7 млрд кубометрів. Отже, план Кабінету міністрів України з досягнення показника прогнозного балансу природного газу у сховищах, необхідного для проходження опалювального сезону, вдалося виконати достроково", – заявив міністр енергетики Герман Галущенко. 

Також в Міненерго нагадали, що нещодавно Проєктом енергетичної безпеки USAID було опубліковано звіт щодо стрес-тесту, ініційованого Міненерго та змодельованого міжнародною експертною групою. За його результатами, українська ГТС та ПСГ готові успішно працювати в умовах воєнних викликів та у разі припинення транзиту російського газу.

"Сьогодні вся енергетична та нафтогазова галузь активно готується до нового опалювального сезону, який буде проходити в умовах російських атак. Накопичення газу у наших сховищах із випередженням графіка – важливий внесок у забезпечення енергетичної безпеки країни", – наголосив Галущенко.

Новини за темою: Поки йде війна, ми з РФ жодних угод укладати не будемо, – Нагорняк про продовження транзиту російського газу

Раніше глава "Нафтогазу" Олексій Чернишов заявляв, що країна йде з темпом закачування газу, який випереджає показник 2022 року на 500 мільйонів кубометрів.

Тоді повідомлялося, що у сховищах було близько 13 мільярдів кубометрів газу. За словами Чернишова, переважна більшість – це український газ, решта – нерезиденти.

Читайте також:
Проблема таки була. В МАГАТЕ підтвердили відключення блоку на Південноукраїнській АЕС Проблема таки була. В МАГАТЕ підтвердили відключення блоку на Південноукраїнській АЕС
Збрехав або не знає реальний стан справ: Нардеп викрив міністра Галущенка в розповсюдженні неправдивої інформації Збрехав або не знає реальний стан справ: Нардеп викрив міністра Галущенка в розповсюдженні неправдивої інформації
Бензин, дизель та газ здорожчають: Парламент прийняв закон про підвищення акцизного податку на пальне Бензин, дизель та газ здорожчають: Парламент прийняв закон про підвищення акцизного податку на пальне
Молдова готова постачати електроенергію в Україну, - заява Молдова готова постачати електроенергію в Україну, - заява