USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Україна має достатньо газу для проходження опалювального сезону, – Міненерго

Обсяг природного газу у сховищах сягнув необхідних 14,7 мільярда кубометрів
Газ
Ілюстративне фото
Джерело: Міністерство енергетики

Загальний обсяг природного газу в підземних сховищах сягнув 14,7 млрд кубометрів. Зважаючи на ці цифри, можна говорити про те, що країна має достатньо газу для проходження опалювального сезону. Про це повідомляють у Міністерстві енергетики України.

"Станом на 19 вересня загальний обсяг природного газу в підземних сховищах (ПСГ) сягнув 14,7 млрд кубометрів. Отже, план Кабінету міністрів України з досягнення показника прогнозного балансу природного газу у сховищах, необхідного для проходження опалювального сезону, вдалося виконати достроково", – заявив міністр енергетики Герман Галущенко. 

Також в Міненерго нагадали, що нещодавно Проєктом енергетичної безпеки USAID було опубліковано звіт щодо стрес-тесту, ініційованого Міненерго та змодельованого міжнародною експертною групою. За його результатами, українська ГТС та ПСГ готові успішно працювати в умовах воєнних викликів та у разі припинення транзиту російського газу.

"Сьогодні вся енергетична та нафтогазова галузь активно готується до нового опалювального сезону, який буде проходити в умовах російських атак. Накопичення газу у наших сховищах із випередженням графіка – важливий внесок у забезпечення енергетичної безпеки країни", – наголосив Галущенко.

Новини за темою: Поки йде війна, ми з РФ жодних угод укладати не будемо, – Нагорняк про продовження транзиту російського газу

Раніше глава "Нафтогазу" Олексій Чернишов заявляв, що країна йде з темпом закачування газу, який випереджає показник 2022 року на 500 мільйонів кубометрів.

Тоді повідомлялося, що у сховищах було близько 13 мільярдів кубометрів газу. За словами Чернишова, переважна більшість – це український газ, решта – нерезиденти.

Читайте також:
В українських шахт немає збуту вугілля, уряд надає перевагу закупці сировини за кордоном, – депутат Камельчук В українських шахт немає збуту вугілля, уряд надає перевагу закупці сировини за кордоном, – депутат Камельчук
ЄС розглядає запровадження санкцій проти російських проєктів із виробництва СПГ ЄС розглядає запровадження санкцій проти російських проєктів із виробництва СПГ
Ціна газу для домогосподарств залишиться незмінною ще на рік, – Ціна газу для домогосподарств залишиться незмінною ще на рік, – "Нафтогаз"
Кабмін до серпня продовжив дію ПСО на газ для теплокомуненерго Кабмін до серпня продовжив дію ПСО на газ для теплокомуненерго