USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

"Сенс Банк" обрав нового голову правління

Ступак остаточно стане головою правління після погодження його кандидатури Нацбанком
Ступак
Олексій Ступак
Джерело: відкриті джерела

Наглядова рада націоналізованого "Сенс Банку" обрала новим головою правління Олексія Ступака, який працює в банку директором з продажів клієнтам корпоративного бізнесу. Про це повідомили в пресслужбі банку.

Ступак остаточно стане головою правління після погодження його кандидатури Національним банком.

"Банкір має 21-річний досвід роботи в банківському секторі, зокрема у "Креді Агріколь Банку", де з 2011-го до 2019 року був директором департаменту корпоративного бізнесу. У 2019 році перейшов на аналогічну посаду в "Альфа-Банк" (попередня назва "Сенс Банку", – ред.), а після – на посаду куратора корпоративно-інвестиційного, малого та середнього бізнесу, яку обіймає і до сьогодні. У 2022–2023 роках входив до складу правління банку", – йдеться дописі.

Попередній голова правління "Сенс Банку" Дмитро Кузьмін несподівано звільнився в серпні 2023 року через три тижні після призначення. Відтоді обов'язки голови виконувала його заступниця Олена Зубченко.

Що відомо про націоналізацію банку?

Кінцевими власниками "Сенс Банку" є громадянин Росії та Ізраїлю Михайло Фрідман, громадянин Росії та Латвії Петро Авен і громадянин Росії Андрій Косогов, які перебувають під санкціями ЄС і багатьох інших країн за підтримку агресії проти України.

Кабінет міністрів України 21 липня підтримав дії НБУ й ухвалив постанову про виведення "Сенс Банку" із ринку та його націоналізацію.

Держава купила акції банку в повному обсязі за одну гривню. Тепер Міністерство фінансів буде органом управління державного "Сенс Банку". Права на його акції перекажуть на рахунок у цінних паперах в "Укрексімбанку".

Новини за темою: "Сенс Банк" офіційно став державним

В уряді пояснили, що "Сенс Банк" виводять із ринку "з урахуванням необхідності забезпечення стабільності банківської системи й захисту прав та інтересів вкладників та інших кредиторів банку".

Раніше люксембурзька компанія ABH Holdings S.A., мажоритарний акціонер "Сенс Банку", інформувала, що збирається судитися з Україною в міжнародних судах, якщо держава націоналізує банк без виплати компенсації.

Детальніше про те, чому раніше не вдавалося націоналізувати "Сенс Банк" та як відбувався процес націоналізації, читайте ТУТ.

Місце "Сенс Банку" серед банків країни

"Сенс Банк" за розміром активів (близько 3,4% від активів усієї банківської системи) посідає 11-те місце серед 65 діючих банків України.

Регулятор націоналізували за спеціально ухваленим законом як системно важливий банк із мажоритарними акціонерами з "Альфа-Груп", які потрапили під санкції.

Теги: банки
Читайте також:
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру
Уряд США дозволив проводити розрахунки з російськими банками. Тимчасове послаблення стосується сфери енергетики Уряд США дозволив проводити розрахунки з російськими банками. Тимчасове послаблення стосується сфери енергетики
США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії, – ЗМІ США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії, – ЗМІ