USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 3 5 1 0 (+1210)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Фонд гарантування вкладів припинив тимчасову адміністрацію у "Сенс Банку"

Держава стала повноцінним власником банку
Сенс банк

"Сенс Банк". Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

Фонд гарантування вкладів 23 липня припинив тимчасову адміністрацію у "Сенс Банку". Відповідне рішення було ухвалене виконавчою дирекцією ФГВФО, повідомляє пресслужба регулятора.

Таким чином, тимчасова адміністрація у "Сенс Банку" тривала менш ніж три доби.

Тож на сьогодні держава є повноцінним власником банку.

"Фонд успішно завершив усі процедури у межах тимчасової адміністрації в банку і передав його акції державі. Було призначено подані Міністерством фінансів та погоджені Національним банком кандидатури членів правління та Наглядової ради банку, а також підготовлено та укладено договір купівлі-продажу акцій банку. Тимчасову адміністрацію припинено, банк продовжує роботу на ринку із новим власником", – повідомила директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Світлана Рекрут.

Нагадаємо, 20 липня правління Національного банку України ухвалило рішення вивести з ринку АТ "Сенс Банк" (Sense Bank) – колишній "Альфа-Банк". Там зазначили, що процес відбуватиметься за участю держави, тобто фактично йдеться про націоналізацію фінустанови.

Як повідомлялося, власниками прямої участі в банку є ABH Ukraine Limited (Кіпр) і ABH Holdings SA (Люксембург), власниками опосередкованої істотної участі – громадянин Росії та Ізраїлю Михайло Фрідман, громадянин Росії та Латвії Петро Авен, громадянин Росії Андрій Косогов. Зазначені фізособи є остаточними ключовими учасниками в структурі власності АТ "Сенс Банк".

Вже 21 липня Кабінет міністрів України ухвалив рішення про націоналізацію "Сенс Банку". Уряд придбав у Фонду гарантування вкладів фізичних осіб акції банку у повному обсязі за 1 гривню.

Детальніше про те, чому раніше не вдавалося націоналізувати "Сенс Банк" та як відбувався процес націоналізації, читайте ТУТ.

Читайте також:
Росія допомогла КНДР відновити економіку Росія допомогла КНДР відновити економіку
Рада ЄС схвалила виділення першого траншу Україні в понад чотири мільярди євро у межах Ukraine Facility Рада ЄС схвалила виділення першого траншу Україні в понад чотири мільярди євро у межах Ukraine Facility
Україна може найближчим часом отримати 250 млн євро для підтримки енергетики від ЄІБ Україна може найближчим часом отримати 250 млн євро для підтримки енергетики від ЄІБ
Українці можуть взяти енергообладнання в кредит під 0%: Запрацювали нові фінансові програми Українці можуть взяти енергообладнання в кредит під 0%: Запрацювали нові фінансові програми