USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 8 1 0 3 0 (+1320)
USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00

Фонд гарантування вкладів припинив тимчасову адміністрацію у "Сенс Банку"

Держава стала повноцінним власником банку
Сенс банк

"Сенс Банк"

Джерело: відкриті джерела

Фонд гарантування вкладів 23 липня припинив тимчасову адміністрацію у "Сенс Банку". Відповідне рішення було ухвалене виконавчою дирекцією ФГВФО, повідомляє пресслужба регулятора.

Таким чином, тимчасова адміністрація у "Сенс Банку" тривала менш ніж три доби.

Тож на сьогодні держава є повноцінним власником банку.

"Фонд успішно завершив усі процедури у межах тимчасової адміністрації в банку і передав його акції державі. Було призначено подані Міністерством фінансів та погоджені Національним банком кандидатури членів правління та Наглядової ради банку, а також підготовлено та укладено договір купівлі-продажу акцій банку. Тимчасову адміністрацію припинено, банк продовжує роботу на ринку із новим власником", – повідомила директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Світлана Рекрут.

Нагадаємо, 20 липня правління Національного банку України ухвалило рішення вивести з ринку АТ "Сенс Банк" (Sense Bank) – колишній "Альфа-Банк". Там зазначили, що процес відбуватиметься за участю держави, тобто фактично йдеться про націоналізацію фінустанови.

Як повідомлялося, власниками прямої участі в банку є ABH Ukraine Limited (Кіпр) і ABH Holdings SA (Люксембург), власниками опосередкованої істотної участі – громадянин Росії та Ізраїлю Михайло Фрідман, громадянин Росії та Латвії Петро Авен, громадянин Росії Андрій Косогов. Зазначені фізособи є остаточними ключовими учасниками в структурі власності АТ "Сенс Банк".

Вже 21 липня Кабінет міністрів України ухвалив рішення про націоналізацію "Сенс Банку". Уряд придбав у Фонду гарантування вкладів фізичних осіб акції банку у повному обсязі за 1 гривню.

Детальніше про те, чому раніше не вдавалося націоналізувати "Сенс Банк" та як відбувався процес націоналізації, читайте ТУТ.

Читайте також:
Уряд має забезпечити ринок збуту українського вугілля, інакше можуть зникнути цілі міста, – експерт Уряд має забезпечити ринок збуту українського вугілля, інакше можуть зникнути цілі міста, – експерт
Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру
Ситуація на державних шахтах викликає дуже багато питань, – експерт Ситуація на державних шахтах викликає дуже багато питань, – експерт
Україна вийшла на довоєнний рівень експорту, побивши рекорд у квітні Україна вийшла на довоєнний рівень експорту, побивши рекорд у квітні