USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Глобальний технічний збій: Призупинено роботу багатьох компаній, CrowdStrike вже вирішує проблему

Попередньо, за масштабним збоєм у роботі серверів по всьому світу стоїть недавнє невдале оновлення програмного забезпечення Falcon компанії CrowdStrike
технічний збій
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

У світі стався глобальний технічний збій, який впливає на роботу в різних країнах. 

Зокрема, спочатку стало відомо про збій в роботі "Нової пошти", Sense Bank та Vodafone.

Згодом авіакомпанії American Airlines, United Airlines, Turkish Airlines, Delta Airlines та інші призупинили польоти через проблеми зі зв’язком. Через технічну несправність не можна провести реєстрацію на рейс.

Аеропорт Сіднея каже, що глобальний збій впливає на роботу деяких авіакомпаній і служби терміналів, попереджаючи про затримки деяких рейсів. Аеропорти Мельбурна, Аделаїди та Перта кажуть, що збої впливають на процедури реєстрації.

Крім того, в мережі повідомляють, що один із найбільших телевізійних новинних каналів Британії Sky News не може вести пряму трансляцію.

Через цей збій також припинив роботу близько третини своїх магазинів по всій країні McDonald’s. Проблеми з касовими апаратами змусили закрити постачальника Big Mac.

Причина

За масштабним збоєм у роботі серверів по всьому світу стоїть недавнє невдале оновлення програмного забезпечення Falcon компанії CrowdStrike. Проблема зачепила всі продукти Microsoft.

Моніторинговий сервіс NetBlocks зазначає, що технічний збій, який стався у світі, не слід характеризувати як "глобальне відключення Інтернету". Співзасновник і гендиректор CrowdStrike Джордж Курц вже заявив, що це не була кібератака. 

"Проблему виявлено, ізольовано та розгорнуто її виправлення. CrowdStrike активно працює з клієнтами, які постраждали від дефекту", - заявив Курц. 

Що таке CrowdStrike?

CrowdStrike, вартість якої оцінюють у 80 мільярдів доларів, було засновано 2011 року. Компанія розробила хмарну платформу для виявлення і запобігання загрозам у режимі реального часу.

Це так званий агентний датчик, який можна встановити на операційні системи Windows, Mac або Linux. Іншими словами, ця щось схоже на антивірус, але не для особистих комп'ютерів, а для корпоративних систем.

За деякими даними, оновлення цього програмного забезпечення було розгорнуто по всьому світу без належного тестування.

Читайте також:
У Харкові розбився вертоліт університету Повітряних сил. Екіпаж загинув У Харкові розбився вертоліт університету Повітряних сил. Екіпаж загинув
Росія сховала 90% своїх літаків на військові бази, щоб не дістали ATACMS Росія сховала 90% своїх літаків на військові бази, щоб не дістали ATACMS
Нацбанк запроваджує ліміт на суму переказів з картки на картку Нацбанк запроваджує ліміт на суму переказів з картки на картку
ЗСУ на довгий термін захопили Курську область та планують знищити авіабазу Халіно, – Forbes ЗСУ на довгий термін захопили Курську область та планують знищити авіабазу Халіно, – Forbes