USD
НБУ
41.23
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.91
Готівка
45.50
Втрати росіян: 6 7 4 2 7 0 (+1420)
USD
НБУ
41.23
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.91
Готівка
45.50

ЄБРР виділить Україні ще 200 млн євро на енергобезпеку

Гроші спрямують на створення стратегічних резервів природного газу та підтримку енергетичної безпеки країни
Євро
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Україна отримає 200 млн євро від Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) на підтримку НАК "Нафтогаз України" у створенні стратегічних резервів природного газу і підтримку енергетичної безпеки. Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

Зазначається, що гроші спрямують на створення стратегічних резервів природного газу та підтримку енергетичної безпеки країни.

Терміни виділення коштів наразі не розголошуються. При цьому в відомстві додають, що станом на середину липня на стадії реалізації знаходяться десять спільних проєктів з ЄБРР загальною вартістю 2,1 млрд євро.

"ЄБРР залишається найбільшим інституційним інвестором України. Завдяки тісній співпраці з Банком ми впроваджуємо проєкти в енергетичному секторі, забезпечуємо підтримку ліквідності ключових підприємств державного сектору економіки, відбудову інфраструктури та роботу бізнесу у приватному секторі", – зазначив голова Мінфіну Сергій Марченко.

Україна не може надійно захистити свою енергетику через нестачу ракет ППО

Раніше виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук заявив, що Україна не може надійно захистити свою енергетичну систему через дефіцит ППО. А щоб почати відновлення, необхідний додатковий захист. 

Він зазначив, що на відновлення генерації може знадобитися "два-три" роки.

Є кілька способів впоратися з дефіцитом – децентралізоване виробництво електроенергії, відновлення зруйнованих об'єктів і збільшення імпорту з Європи, кожен з яких має свій набір проблем.

Читайте також:
43% українців отримують пенсії менші за 100 доларів 43% українців отримують пенсії менші за 100 доларів
Вакцини не існує: В Україні вже померло 11 людей від гарячки Західного Нілу Вакцини не існує: В Україні вже померло 11 людей від гарячки Західного Нілу
До кінця року Україна реалізує програму розбудови 1 ГВт розподіленої генерації До кінця року Україна реалізує програму розбудови 1 ГВт розподіленої генерації
Окупанти знищили чи пошкодили в Україні майже 1200 пам’яток культурної спадщини Окупанти знищили чи пошкодили в Україні майже 1200 пам’яток культурної спадщини