USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

США до кінця цього року планують оголосити ще один пакет допомоги, – Кірбі

Завтра Зеленський зустрінеться із Джозефом Байденом
США - Україна
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Сполучені Штати Америки, ймовірно, оголосять черговий пакет військової допомоги Україні в кінці грудня. Про це заявив координатор Ради національної безпеки США при Білому домі Джон Кірбі під час брифінгу.

"Я не хочу випереджати президента, але, як ви знаєте, у нас залишилося не так багато тижнів цього року, щоб надати допомогу (Україні, – ред.) у забезпеченні безпеки. Так що я цілком очікую, що ми оголосимо про додаткову допомогу в області безпеки до кінця місяця", – відповів Кірбі на запитання про те, чи може Байден завтра оголосити нову допомогу під час зустрічі із Зеленським.

Нагадаємо, завтра президент України Володимир Зеленський зустрінеться з очільником США Джозефом Байденом.

В Сенаті США заблокували законопроєкт про допомогу Україні

Сенат Сполучених Штатів Америки провалив процедурне голосування за законопроєкт про надання допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню. Документ мав отримати щонайменше 60 голосів для того, щоб його винесли на подальший розгляд. Своє рішення "за" віддали 49 сенаторів, 51 – проголосував проти. 

Законопроєкт передбачав виділення пакета допомоги у розмірі 106 мільярдів доларів. З нього понад 60 мільярдів доларів мали бути виділені Україні. Однак його заблокували через наполягання республіканців на своїх вимогах про посилення заходів із контролю за імміграцією на кордоні США з Мексикою.

До цього Міністерство оборони Сполучених Штатів попередило Конгрес про брак коштів для заміни озброєнь, які США направили в Україну. 

У зв’язку з цим, в Міноборони Сполучених Штатів заявили, що змушені уповільнити процес постачання зброї для українських військ і закликали Конгрес поповнити фінансування України.

Читайте також:
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську
Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW