USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

СБУ оголосила про підозру в шахрайстві та підробці документів ексочільнику Херсонської ОВА

Лагута привласнив автомобіль, наданий йому у тимчасове користування
Екс-глава Херсонської ОВА Геннадій Лагута
Екс-глава Херсонської ОВА Геннадій Лагута
Джерело: відкриті джерела

Служба безпеки України повідомила про підозру колишньому голові Херсонської ОВА у шахрайстві і підробленні документів. Про це розповіла пресслужба СБУ.

Ексчиновник причетний до незаконного заволодіння автомобілем, який надали йому в тимчасове безоплатне користування. На початку війни він попросив місцеву підприємницю позичити позашляховик для "службових цілей". Жінка погодилася йому допомогти. Пізніше, коли господині авто не було в країні, тоді ще голова Херсонської ОВА вирішив приватизувати авто через приватного нотаріуса.

Таким чином, колишній чиновник отримав від нотаріуса довіреність, яка уповноважила його розпоряджатися даним авто (у тому числі продати, передати в оренду на умовах на свій розсуд). 

Новини за темою: СБУ підозрює посадовців Міноборони у розкраданнях при будівництві казарм для ЗСУ

"Далі посадовець "продав" цей автомобіль своєму підлеглому – керівнику патронатної служби Херсонської ОВА, а на наступний день той "перепродав" його своєму керівнику назад", – розповіли в СБУ. 

Під час експертизи встановлено, що на "нотаріальній довіреності" поставлено підроблений підпис підприємниці. Наразі на авто накладено арешт. 

Підозру ексголові ОВА пред'явлено за ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут або використання підроблених документів, печаток, штампів), ч. 4 ст. 190 (шахрайство). Санкція статей передбачає позбавлення волі на строк до дванадцяти років із конфіскацією майна.

Новини за темою: Весна ще не прийшла, а корупціонерів вже ганяють: До кого завітала з обшуками СБУ

Як зазначається в повідомленні СБУ, підозру отримав колишній очільник Херсонської обласної адміністрації, який обіймав цю посаду з жовтня 2021-го по липень 2022 року. У вказаний період Херсонську область очолював Геннадій Лагута – він обраний на посаду 22 жовтня 2021 року, а звільнений з посади указом президента України 9 липня 2022 року. 

Теги: Херсон
Читайте також:
СБУ затримала агента РФ, який причетний до замаху на голову Херсонської ОВА СБУ затримала агента РФ, який причетний до замаху на голову Херсонської ОВА
Готували ракетні удари по підрозділах СБУ й ЗСУ: У Херсоні затримали ворожих інформаторів Готували ракетні удари по підрозділах СБУ й ЗСУ: У Херсоні затримали ворожих інформаторів
Вчительська родина з Херсона допомагала росіянам вивовизити українських дітей, а нині живе в Броварах. Розслідувачі з'ясовували, як колаборанти лишаються непокараними Вчительська родина з Херсона допомагала росіянам вивовизити українських дітей, а нині живе в Броварах. Розслідувачі з'ясовували, як колаборанти лишаються непокараними
ЗСУ завдали нового удару по полігону окупантів: У ГУР кажуть про ліквідацію понад 60 росіян. Відео ЗСУ завдали нового удару по полігону окупантів: У ГУР кажуть про ліквідацію понад 60 росіян. Відео