USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Взяття під контроль ЗСУ острова Нестрига підвищить якість контрдиверсійних заходів, – Плетенчук

Росіяни намагались захопити острів ще восени 2023 року
Нестрига
Острів Нестрига на карті
Джерело: DeepState

Взяття Силами оборони під свій контроль острова Нестрига, що на Херсонщині суттєво підвищить якість контрдиверсійних заходів. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук.

За словами речника, йдеться не про стратегію, а про порційні бої, що має більш тактичне значення.

"Локації, які не дозволяють ворогу наближатися до наших позицій, мають значення. Враховуючи, що ворог зазвичай використовує подібні локації (там насправді багато таких островів на річці Дніпро), тому це у першу чергу важливо для якості контрдиверсійних заходів. Цю локацію звільнили від можливої присутності ворога на ній", – сказав Плетенчук.

Водночас додав, що цей острів є останнім у групі невеличких островів, за яким далі йде гирло річки.

"Фактично це наш берег… Насправді такі острови здебільшого болотисті, на мапі його доведеться шукати довго, але він більше, ніж ті населені пункти, навпроти яких розташований… Певний час Нестрига вважався сірою зоною", – пояснив речник.

Що передувало?

28 квітня головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський повідомив, що Сили оборони встановили контроль над островом Нестрига, розташованим у дельті Дніпра на території Білозерського району Херсонської області.

Острів Нестрига входить до Національного природного парку "Нижньодніпровський". На Херсонщині є загалом тисячі дрібних островів, які містяться у гирлі Дніпра. Місцеві називають їх плавнями.

Цей острів розташований на річці Дніпро на південний захід від Херсона, між населеними пунктами Велетенське та Стара Збур’ївка (останній – тимчасово окупований російськими військами). Росіяни намагались захопити острів ще восени 2023 року.

Новини за темою: Британська розвідка проаналізувала ситуацію на лівобережжі Херсонщини

Яка ситуація на Херсонському напрямку зараз?

За даними Генштабу ЗСУ, на Херсонському напрямку російські окупанти намагаються вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра.

Також російські загарбники п'ять разів за добу атакували позиції українських воїнів в районі Кринок на Херсонщині.

А втрати російських військ та їхніх найманців в Україні на ранок 29 квітня загалом становили близько 467 470. Упродовж минулої доби українські захисники знешкодили щонайменше 1 тис. 320 російських окупантів.

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні