USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 6 1 9 4 0 (+880)
USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90

Samsung заборонила своїм співробітникам використовувати аналоги ChatGPT на службових пристроях

Більш ніж половина з опитаних співробітників вважають, що штучний інтелект становить загрозу безпеці компанії
Samsung
Джерело: відкриті джерела

Компанія Samsung Electronics Co. заборонила співробітникам використовувати найпопулярніші інструменти генеративного штучного інтелекту, такі як ChatGPT. Про це поінформувало агентство Bloomberg.

Нові правила забороняють використання систем генеративного ШІ на комп'ютерах, планшетах і телефонах, що належать компанії, а також у внутрішніх мережах.

Також Samsung попросила співробітників, які використовують ChatGPT та інші інструменти на особистих пристроях, не надавати будь-якої інформації, пов'язаної з компанією.

Новини за темою: Інженери додали ChatGPT до робота-собаки, і тепер він може говорити. Відео

"Ми просимо вас неухильно дотримуватись наших правил безпеки, невиконання цієї вимоги може призвести до порушення або компрометації інформації про компанію, що призведе до дисциплінарних стягнень аж до звільнення", – йдеться в повідомленні Samsung.

Компанія стурбована тим, що дані, які передаються на платформи ШІ, зберігаються на зовнішніх серверах, а це ускладнює їх видалення. Також зрештою ця інформація може бути доступна стороннім користувачам.

Новини за темою: Штучний інтелект може позбавити роботи 26 млн людей протягом п'яти років, – Bloomberg

У березні Samsung провела опитування серед співробітників і з'ясувала, що 65% з них вважають, що системи ШІ становлять загрозу безпеці.  А у квітні інженери компанії випадково допустили витік внутрішнього коду, завантаживши його в ChatGPT.

Нагадаємо, в минулому місяці міністри з цифрових технологій G7 погодили "засноване на ризику" регулювання штучного інтелекту, щоб забезпечити дотримання правил для нових інструментів, таких як ChatGPT.

Читайте також:
Україна використовує ШІ для боротьби з Росією: Як це відбувається? Україна використовує ШІ для боротьби з Росією: Як це відбувається?
Китай спробує зірвати цьогорічні вибори в США, Південній Кореї та Індії, використавши ШІ Китай спробує зірвати цьогорічні вибори в США, Південній Кореї та Індії, використавши ШІ
У Мінцифри розробили У Мінцифри розробили "Білу книгу" з описом регулювання ШІ в Україні. Що очікувати бізнесу
Україна атакує РФ дронами, у деяких з них є ШІ, – CNN Україна атакує РФ дронами, у деяких з них є ШІ, – CNN