USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

У G7 погодили кроки щодо регулювання технологій зі штучним інтелектом

"Група семи" хоче забезпечити дотримання правил для нових технологічних інструментів
Штучний інтелект

ШІ

Джерело: відкриті джерела

Міністри з цифрових технологій G7 погодили "засноване на ризику" регулювання штучного інтелекту, щоб забезпечити дотримання правил для нових інструментів, таких як ChatGPT. Про це повідомляє Reuters.

У заяві міністрів наголошується, що таке регулювання також має "зберігати відкрите і сприятливе середовище" для розвитку технологій штучного інтелекту і ґрунтуватися на демократичних цінностях.

Хоча міністри визнали, що "інструменти політики для досягнення спільного бачення і мети надійного ШІ можуть різнитися", угода встановлює орієнтир у тому, як основні країни керують ШІ з урахуванням проблем конфіденційності та ризиків безпеки.

Уряди особливо звернули увагу на популярність генеративних інструментів штучного інтелекту, таких як ChatGPT, чат-бот, розроблений OpenAI, який став найдинамічнішим додатком в історії з моменту його запуску в листопаді.

"Ми плануємо скликати майбутні обговорення G7 щодо генеративного ШІ, які можуть охоплювати такі теми, як управління, способи захисту прав інтелектуальної власності, включно з авторськими правами, сприяння прозорості, боротьба з дезінформацією, зокрема з маніпулюванням інформацією іноземними силами", – ідеться в заяві міністрів "Великої сімки".

Водночас Японія виступила за "гнучке регулювання" нових технологій. Призупинення розвитку ШІ не є правильним рішенням, оскільки "інновації мають і надалі розвиватися, але в рамках певних обмежень, які мають встановити демократії".

Крім проблем з інтелектуальною власністю країни G7 визнали ризики безпеки.

"Генеративний ШІ продукує фальшиві новини та революційні рішення для суспільства, якщо дані, на яких він заснований, є фальшивими", – заявив міністр цифрових технологій Японії Таро Коно.

До речі, Національне управління із захисту персональних даних Італії вирішило обмежити доступ до чат-бота з вбудованим ШІ ChatGPT. Там занепокоєні обробкою персональних даних компанією OpenAI.

Також ми писали, що команда Мінцифри України спілкується з компанією OpenAI для запуску у додатку "Дія" штучного інтелекту "Надія".

Читайте також:
G7 активізує постачання ППО для України G7 активізує постачання ППО для України
Україна використовує ШІ для боротьби з Росією: Як це відбувається? Україна використовує ШІ для боротьби з Росією: Як це відбувається?
Китай спробує зірвати цьогорічні вибори в США, Південній Кореї та Індії, використавши ШІ Китай спробує зірвати цьогорічні вибори в США, Південній Кореї та Індії, використавши ШІ
У Мінцифри розробили У Мінцифри розробили "Білу книгу" з описом регулювання ШІ в Україні. Що очікувати бізнесу