USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

Саміт лідерів G20: Індія покликала Путіна, Зеленського серед запрошених немає

Розповідаємо, що відомо на цей час
G20
G20
Джерело: Укрінформ

Індія, яка на початку вересня приймає у Нью-Делі саміт "Великої двадцятки", опублікувала список запрошених. У ньому немає України, але вказаний президент РФ, яка є членом G20. Зазначається, що 18-й саміт глав держав і урядів G20 у Нью-Делі стане кульмінацією всіх попередніх процесів і зустрічей, що проводяться протягом року між міністрами, високопосадовцями та громадянським суспільством.

Хто буде присутній?

Відповідно до опублікованого списку запрошених, окрім, власне, 19 країн та Європейського Союзу, який на саміті репрезентують голова Європейської Ради Шарль Мішель та голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, на захід запросили представників ще дев'яти країн. Це – Бангладеш, Єгипет, Маврикій, Нідерланди, Нігерія, Оман, Сінгапур, Іспанія та ОАЕ.

Також на саміті будуть представники міжнародних організацій: ООН, МВФ, Світового банку, ВООЗ, Світової організації торгівлі, Міжнародної організації праці, Ради з фінансової стабільності, Організації економічного співробітництва та розвитку.

Окрім того, запросили голів регіональних організацій – AUDA-NEPAD, Африканського Союзу, Асоціації держав Південно-Східної Азії тощо.

Раніше представник МЗС Індії Аріндам Багчі, зазначив, що індійська сторона розіслала запрошення всім членам G20, але він не має якоїсь конкретної відповіді про якогось конкретного лідера.

До речі, Індія входить до переліку країн, які не підписали і не ратифікували Римський статут Міжнародного кримінального суду, тож Путіну б не загрожував там арешт за ордером МКС.

Новини за темою: Наміри РФ продовжувати війну великою мірою залежать від "дипломатичної ізоляції" Росії в світі, – нардеп Яременко

Про що говоритимуть?

Організатори запевняють, що 18-й саміт глав держав і урядів G20 у Нью-Делі "стане кульмінацією всіх процесів і зустрічей G20", що проводяться протягом року між міністрами, високопосадовцями та громадянським суспільством.

"На завершення саміту в Нью-Делі буде прийнято Декларацію лідерів G20, яка зазначає прихильність лідерів до пріоритетів, обговорених і узгоджених під час відповідних зустрічей міністрів і робочих груп", – йдеться у повідомленні.

Раніше припускалося, що третій раунд переговорів про мир в Україні якраз може відбутися на саміті G20 в Індії.

Читайте також:
Папу Римського запросили на український саміт миру у Швейцарії Папу Римського запросили на український саміт миру у Швейцарії
Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес, – Зеленський Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес, – Зеленський
Має конкретний план: Росія хоче зірвати Саміт миру Має конкретний план: Росія хоче зірвати Саміт миру
На саміті ЄС не варто чекати рішення про конфіскацію активів РФ на користь України, – DW На саміті ЄС не варто чекати рішення про конфіскацію активів РФ на користь України, – DW