USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Третій раунд переговорів про мир в Україні може відбутися на саміті G20 в Індії, – Bloomberg

Саміт заплановано на вересень цього року
G20
G20
Джерело: Укрінформ

Третій раунд переговорів про мир в Україні може відбутися на саміті G20 в Індії, який заплановано на вересень. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на французького дипломата, знайомого з ходом переговорів.

Цікаво, що, за словами представника Франції, жодна з країн Глобального Півдня, які брали участь у саміті в Саудівській Аравії, не висувала вимог щодо присутності Росії на майбутніх переговорах щодо України.

Новини за темою: В Офісі президента розповіли про підсумки саміту в Саудівській Аравії

Однак Китай все ж зважився на заклик щодо припинення вогню українською стороною. Проте учасники саміту назвали це "неприйнятним".

А глава делегації Бразилії Селсу Аморім зауважив, що переговори про мир в Україні повинні включати Росію "в тій чи іншій формі".

Саміт у Саудівській Аравії

Саудівська Аравія провела переговори щодо миру в Україні. Захід відбувався 5–6 серпня у Джидді.

Він є другим раундом таких переговорів.

Росію на ці переговори не запросили.

Головна мета переговорів – зміцнення міжнародної підтримки вимог України щодо встановлення миру. На цій зустрічі були спроби заручитися підтримкою мирного плану України з боку тих держав, які ще досі нейтральні щодо цього.

Зазначимо, перші такі переговори відбулися у Копенгагені 26 червня цього року. Тоді, за даними видання, у країн були розбіжності у поглядах щодо мирного плану, який представив президент України Володимир Зеленський. І зрештою, більшість держав заявили, що готові продовжувати переговори, однак не підпишуть мирний план України.

Нагадаємо, у середині лютого у Німеччині відбулася 59-та Мюнхенська конференція з питань безпеки. Ключовою темою триденної конференції стала підтримка країн – членів НАТО України у протистоянні з Росією.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням