USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Росія намагається зірвати Саміт миру у Швейцарії і в цьому їй допомагають деякі країни світу, – Зеленський

Підтвердження цим словам надійшло вже від офіційних представників 106 країн світу
Зеленський
Президент України Володимир Зеленський
Джерело: скріншот

Росія намагається зірвати червневий Саміт миру у Швейцарії і в цьому їй допомагають деякі країни світу. Про це заявив президент України Володимир Зеленський на пленарній сесії у Сингапурі під час свого візиту до країни.

"РФ намагається зірвати Глобальний саміт миру, це правда. У нас є підтвердження 106 країн світу. І це на високому рівні, на рівні світових лідерів, високих представників своїх держав", – повідомив глава держави.

Крім того, за словами Зеленського, представники Росії їздять світом і погрожують країнам блокадою харчової продукції, агропродукції, хімічної. І тим, що Москва демпінгуватиме ціни на енергетику.

Цим змушує лідерів Європи та світу відмовитися від участі у Саміті миру, додав український лідер.

"Питання навіть не про зброю, питання про підтримку миру. Росія зриває і це, впливаючи на всі регіони. Нині є не дуже гарна інформація, скажу вам відверто, деякі держави почали допомагати Росії у дипломатичному зриві Саміту миру", – зауважив Зеленський.

Новини за темою: Китай не братиме участі в Саміті миру, бо там не буде Росії

Не перші спроби РФ зірвати Саміт миру

Додамо, 15–16 червня у Бюргенштоці відбудеться перший Саміт миру для України. Володимир Зеленський вважає, що саміт стане платформою для того, щоб надалі розпочати мирний процес.

Раніше глава держави також заявляв, що Росія готується зірвати Глобальний саміт миру у Швейцарії.

Тоді він обіцяв, що Україна поділиться цією інформацією з партнерами на рівні дипломатів та розвідок. І закликав разом цьому протидіяти та працювати в єдності заради справедливого миру.

"Саміт стане платформою для діалогу щодо шляхів досягнення всеохопного, справедливого й тривалого миру для України згідно зі Статутом ООН та нормами міжнародного права. Повагу до цих принципів засвідчили всі запрошені до участі в заході", – говорив глава держави.

На саміт мають запросити представників більше ніж 100 країн світу. У ньому візьмуть участь лідери країн та голови урядів з усіх континентів.

Зокрема, Сполучені Штати Америки підтвердили свою участь у Глобальному саміті миру. Однак досі невідомо, хто представить країну на заході.

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
Інтерв'ю не буде. Пресслужба Зеленського заперечила зустріч президента з американським журналістом Такером Карлсоном Інтерв'ю не буде. Пресслужба Зеленського заперечила зустріч президента з американським журналістом Такером Карлсоном
Зеленський Зеленський "втомився" від Шмигаля і збирається його звільнити
Орбан запропонував Зеленському вигідне Росії припинення вогню перед початком мирних переговорів Орбан запропонував Зеленському вигідне Росії припинення вогню перед початком мирних переговорів