USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Китай не братиме участі в Саміті миру, бо там не буде Росії

Глобальний саміт миру проведуть 15–16 червня у Швейцарії
Китай

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Китай не буде брати участі у Глобальному саміті миру щодо України, який відбудеться у Швейцарії незабаром у червні. Про це повідомляє Reuters з посиланням на свої джерела.

Видання пише, що, за словами анонімних співрозмовників, цього тижня КНР поінформувала дипломатів про те, що хоче, аби конференція була визнана як Росією, так і Україною.

"Пекін бажає рівноправної участі в саміті усіх сторін війни та чесного обговорення всіх пропозицій. Тому й відхилив запрошення, оскільки цих умов не дотримали", – заявили джерела.

Водночас офіційно в Міністерстві закордонних справ Китаю у відповіді на запит ЗМІ зазначили, що підтримують скликання "визнаної обома сторонами" мирної конференції "за рівноправної участі всіх сторін".

Також Пекін має тісні зв'язки з Росією й утримується від критики її вторгнення в Україну, але раніше пропонував стати посередником у конфлікті.

Новини за темою: США візьмуть участь у Саміті миру

Саміт миру

Додамо, 26 травня президент України Володимир Зеленський особисто запросив главу Сполучених Штатів Америки Джо Байдена та лідера Китаю Сі Цзіньпіна на Саміт миру.

Раніше ми повідомляли, що президент США Джо Байден, скоріше за все, пропустить Саміт миру у Швейцарії у червні через збір коштів на передвиборчу кампанію в Каліфорнії, який він має відвідати разом з Джорджем Клуні, Джулією Робертс та іншими зірками.

Також раніше глава української держави Володимир Зеленський заявляв, що Росія готується зірвати Глобальний саміт миру у Швейцарії.

Зеленський додавав, що Україна поділиться цією інформацією з партнерами на рівні дипломатів та розвідок і закликав разом цьому протидіяти та працювати в єдності заради справедливого миру.

"Саміт стане платформою для діалогу щодо шляхів досягнення всеохопного, справедливого й тривалого миру для України згідно зі Статутом ООН та нормами міжнародного права. Повагу до цих принципів засвідчили всі запрошені до участі в заході", – говорив глава держави.

На саміт мають запросити представників більше ніж 100 країн світу. У ньому візьмуть участь лідери країн та голови урядів з усіх континентів.

Читайте також:
Ватні палички й одноразовий посуд під забороною? В уряді напрацьовують законопроєкт проти одноразової пластикової продукції Ватні палички й одноразовий посуд під забороною? В уряді напрацьовують законопроєкт проти одноразової пластикової продукції
Китай з Росією розробляють безпілотник схожий на Shahed Китай з Росією розробляють безпілотник схожий на Shahed
Відсьогодні на імпорт яєць і цукру з України до ЄС діють тарифні квоти Відсьогодні на імпорт яєць і цукру з України до ЄС діють тарифні квоти
Україна через місяць може зіткнутися з дефолтом, – The Economist Україна через місяць може зіткнутися з дефолтом, – The Economist