USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Байден не поїде на Саміт миру

Представлятимуть США на форумі Камала Гарріс та Джейк Салліван
Байден в Києві_3

Президент США Джо Байден в Києві, 20 лютого 2023 року

Джерело: Офіс Президента

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден не поїде на Саміт миру. Замість нього США представлятимуть заступниця Камала Гарріс та радник з питань національної безпеки Джейк Салліван. Про це йдеться на сайті Білого дому.

"Віцепрезидент підтвердить підтримку народу України, який захищається від триваючої російської агресії. Радник з національної безпеки Джейк Салліван приєднається до віцепрезидента, представляючи Сполучені Штати на саміті", – зазначається у повідомленні.

Причина

Раніше у ЗМІ з’явилась інформація, що Байден, найімовірніше, пропустить Саміт миру у Швейцарії у червні через збір коштів на передвиборчу кампанію в Каліфорнії, який він має відвідати разом з Джорджем Клуні, Джулією Робертс та іншими зірками.

Заплановано, що Байден вилетить із зустрічі G7 на півдні Італії до Лос-Анджелеса для збору коштів 15 червня. 

Коли відбудеться Саміт миру?

Міжнародна зустріч на рівні лідерів країн, яку готують Україна та Швейцарія, має відбутись 15–16 червня 2024 року в Люцерні. Цей захід "має на меті створити форум для діалогу на високому рівні щодо шляхів досягнення всеосяжного, справедливого та міцного миру для України відповідно до міжнародного права та Статуту ООН".

Володимир Зеленський вважає, що саміт стане платформою для того, щоб надалі розпочати мирний процес.

Раніше глава держави також заявляв, що Росія готується зірвати Глобальний саміт миру у Швейцарії.

Тоді він обіцяв, що Україна поділиться цією інформацією з партнерами на рівні дипломатів та розвідок. І закликав разом цьому протидіяти та працювати в єдності заради справедливого миру.

На саміт мають запросити представників більше ніж 100 країн світу. У ньому візьмуть участь лідери країн та голови урядів з усіх континентів.

Читайте також:
США виділяють новий пакет допомоги Україні на понад два мільярда доларів, є й ракети для ППО США виділяють новий пакет допомоги Україні на понад два мільярда доларів, є й ракети для ППО
Ватні палички й одноразовий посуд під забороною? В уряді напрацьовують законопроєкт проти одноразової пластикової продукції Ватні палички й одноразовий посуд під забороною? В уряді напрацьовують законопроєкт проти одноразової пластикової продукції
Американські науковці розробили біонічний протез ноги, яким може керувати мозок Американські науковці розробили біонічний протез ноги, яким може керувати мозок
Відсьогодні на імпорт яєць і цукру з України до ЄС діють тарифні квоти Відсьогодні на імпорт яєць і цукру з України до ЄС діють тарифні квоти