USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Нападників на вінницьких поліцейських затримали в Одеській області – їм загрожує довічне ув'язнення, – Вигівський

Нападники – двоє військових, батько та син 52-х та 26 років, уродженці Вінницької області
затримані стрілки_2
Затримані
Джерело: Нацполіція

Нападників на вінницьких поліцейських, які вчинили стрілянину й вбили 20-річного правоохоронця, затримали в Одеській області. Стрілкам загрожує довічне ув'язнення, повідомив голова Національної поліції України Іван Вигівський.  

За його словами, підозрювані переховувалися на території Одеської області.

"Нападники – двоє військових, батько та син 52-х та 26 років, уродженці Вінницької області. Поліцейський, який загинув при виконанні обовʼязків, захищаючи напарника, на якого напали першим, встиг здійснити постріли та поранити зловмисників", – зазначив очільник Нацполіції.

Обставини події та мотиви скоєного злочину встановлюють. А санкція статті кримінального провадження передбачає до довічного позбавлення волі.

Затримані
Джерело: Нацполіція

Що відомо про стрілянину?

Вранці 20 квітня стало відомо, що в Гайсинському районі Вінницькій області пострілом із пістолета вбили працівника поліції, а ще один зазнав поранення.

Правоохоронці приблизно о 2:00 зупинили автівку для перевірки документів. У машині були двоє чоловіків, які відкрили вогонь по поліцейських, внаслідок чого загинув поліціянт, а його напарник – поранений.

Вбитим виявився 20-річний Максим Зарецький, який після навчання в Національній академії внутрішніх справ вже півтора року служив у патрульній поліції. Хлопець був єдиним сином у родині.

Згодом Сухопутні війська підтвердили, що на відео, яке, ймовірно, зняте на боді-камери поліцейського після розстрілу у ніч на 20 квітня у Вінницькій області та яке поширюють у мережі, присутні військовослужбовці однієї з їхніх військових частин.

Вже надвечір того ж дня в прокуратурі області заявили, що на Вінниччині знайшли авто нападників і на тому місці – боєприпаси, які належать до військового майна.

Раніше ми писали про стрілянину, яка сталася влітку минулого року в Дніпрі. Тоді патрульні у середмісті Дніпра зупинили автомобіль за порушення правил дорожнього руху. Після зупинки один з пасажирів почав поводитися агресивно і напав на патрульних. У результаті сталася стрілянина, під час якої чоловік помер на місці. 

Читайте також:
Вбивство Фаріон: 18-річного підозрюваного взяли на 60 днів під варту без права внесення застави Вбивство Фаріон: 18-річного підозрюваного взяли на 60 днів під варту без права внесення застави
Спортивна, а не бойова: На місці вбивства Ірини Фаріон знайшли специфічну гільзу Спортивна, а не бойова: На місці вбивства Ірини Фаріон знайшли специфічну гільзу
Вбивство Фаріон: Поліція вивчає відео ймовірної стрілянини в мовознавицю, яке з'явилося в мережі Вбивство Фаріон: Поліція вивчає відео ймовірної стрілянини в мовознавицю, яке з'явилося в мережі
В одному із ТЦК Тернопільщини посадовці на ухилянтах у місяць заробляли від 100 до 150 тис. доларів В одному із ТЦК Тернопільщини посадовці на ухилянтах у місяць заробляли від 100 до 150 тис. доларів