USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Нападників на вінницьких поліцейських затримали в Одеській області – їм загрожує довічне ув'язнення, – Вигівський

Нападники – двоє військових, батько та син 52-х та 26 років, уродженці Вінницької області
затримані стрілки_2
Затримані
Джерело: Нацполіція

Нападників на вінницьких поліцейських, які вчинили стрілянину й вбили 20-річного правоохоронця, затримали в Одеській області. Стрілкам загрожує довічне ув'язнення, повідомив голова Національної поліції України Іван Вигівський.  

За його словами, підозрювані переховувалися на території Одеської області.

"Нападники – двоє військових, батько та син 52-х та 26 років, уродженці Вінницької області. Поліцейський, який загинув при виконанні обовʼязків, захищаючи напарника, на якого напали першим, встиг здійснити постріли та поранити зловмисників", – зазначив очільник Нацполіції.

Обставини події та мотиви скоєного злочину встановлюють. А санкція статті кримінального провадження передбачає до довічного позбавлення волі.

Затримані
Джерело: Нацполіція

Що відомо про стрілянину?

Вранці 20 квітня стало відомо, що в Гайсинському районі Вінницькій області пострілом із пістолета вбили працівника поліції, а ще один зазнав поранення.

Правоохоронці приблизно о 2:00 зупинили автівку для перевірки документів. У машині були двоє чоловіків, які відкрили вогонь по поліцейських, внаслідок чого загинув поліціянт, а його напарник – поранений.

Вбитим виявився 20-річний Максим Зарецький, який після навчання в Національній академії внутрішніх справ вже півтора року служив у патрульній поліції. Хлопець був єдиним сином у родині.

Згодом Сухопутні війська підтвердили, що на відео, яке, ймовірно, зняте на боді-камери поліцейського після розстрілу у ніч на 20 квітня у Вінницькій області та яке поширюють у мережі, присутні військовослужбовці однієї з їхніх військових частин.

Вже надвечір того ж дня в прокуратурі області заявили, що на Вінниччині знайшли авто нападників і на тому місці – боєприпаси, які належать до військового майна.

Раніше ми писали про стрілянину, яка сталася влітку минулого року в Дніпрі. Тоді патрульні у середмісті Дніпра зупинили автомобіль за порушення правил дорожнього руху. Після зупинки один з пасажирів почав поводитися агресивно і напав на патрульних. У результаті сталася стрілянина, під час якої чоловік помер на місці. 

Читайте також:
Українців попередили про загрозу ракетних ударів РФ на Великдень. Поліція посилює заходи безпеки біля церков Українців попередили про загрозу ракетних ударів РФ на Великдень. Поліція посилює заходи безпеки біля церков
Один із вбитих у Німеччині військових служив у ДШВ Один із вбитих у Німеччині військових служив у ДШВ
У Німеччині росіянин вбив двох українських військових. Оновлено У Німеччині росіянин вбив двох українських військових. Оновлено
На Житомирщині чоловік застрелив дружину через ревнощі На Житомирщині чоловік застрелив дружину через ревнощі