USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Російські авіакомпанії до квітня припинять працювати з ООН

У МЗС Росії підтвердили, що компанії покинуть ринок ООН у першому кварталі 2024 року
Росавіація
Джерело: відкриті джерела

Російські авіакомпанії майже позбулися всіх контрактів із миротворчими та політичними місіями Організації Об'єднаних Націй. Про це пише російське видання "РБК".

За даними російського ЗМІ, в Міністерстві закордонних справ Росії підтвердили, що компанії покинуть ринок ООН у першому кварталі 2024 року.

Організація перестала укладати нові контракти після того, як Міжнародна організація цивільної авіації виставила Росії "червоний прапорець" за подвійну реєстрацію повітряних суден.

"Проблема непродовження контрактів на надання російськими компаніями авіатехніки для потреб ООН має системний характер. Після затвердження ІКАО рішення про наявність щодо Росії "серйозного занепокоєння у сфері безпеки польотів" Секретаріат ООН, ґрунтуючись винятково на своєму власному тлумаченні SSC, обмежив участь російських компаній у нових конкурсах на постачання авіапослуг в інтересах всесвітньої Організації", – пояснила представниця міністерства Марія Захарова.

Нагадаємо, у 2023 році гуманітарна місія Організації Об'єднаних Націй зафіксувала понад 50 інцидентів, коли їхні склади чи автоколони з гуманітарною допомогою потрапляли під обстріли чи невибіркові атаки Російської Федерації. 

2 лютого Міжнародний суд ООН в Гаазі визнав свою юрисдикцію у справі України проти Росії щодо геноциду. Судді Міжнародного суду Організації Об'єднаних Націй постановили, що справа, яку Україна порушила проти Росії за звинуваченням у геноциді за кілька днів після повномасштабного вторгнення РФ 24 лютого 2022 року, може просуватися далі.

31 січня Міжнародний суд Організації Об'єднаних Націй оголосив своє рішення у справі про порушення Росією під час окупації Криму та Донбасу Конвенцій про боротьбу з фінансуванням тероризму і заборону всіх форм расової дискримінації. Суд задовольнив меншу частину вимог України, у більшості було відмовлено. Але українські правозахисники і юристи кажуть, що це рішення – на користь України, бо Росія визнана порушником згаданих конвенцій загалом.

Читайте також:
Україна розслідує майже чотири тисячі злочинів, вчинених військовими РФ проти дітей, – Лубінець Україна розслідує майже чотири тисячі злочинів, вчинених військовими РФ проти дітей, – Лубінець
ЄС має намір розширити покарання за обхід санкцій проти Росії ЄС має намір розширити покарання за обхід санкцій проти Росії
У Польщі затримали агента, який пропонував спецслужбам РФ замах на Зеленського У Польщі затримали агента, який пропонував спецслужбам РФ замах на Зеленського
Серед біженців з України Румунія виявила шпигунів РФ Серед біженців з України Румунія виявила шпигунів РФ