USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 6 9 8 4 0 (+1120)
USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95

Росіяни продовжують знищувати природу острова Джарилгач, де облаштували військовий полігон, – Генштаб

Йдеться про район населеного пункту Лазурне
Джарилгач

Джарилгач

Джерело: відкриті джерела

Росіяни продовжують знищувати природу острова Джарилгач, облаштовуючи полігон і проводячи небезпечні військові тренування. Про це поінформували у вечірньому зведенні Генерального штабу Збройних сил України.

"Російські окупанти продовжують чинити екоцид на острові Джарилгач, де облаштували полігон та проводять заходи підготовки мобілізованих, зокрема й зі стрільбою артилерійських підрозділів", – йдеться у повідомленні.

Раніше

У травні окупанти з’єднали острів Джарилгач з окупованою материковою частиною Херсонської області в районі населеного пункту Лазурне, засипавши переправу до острова піском. Про це повідомляв Генштаб ЗСУ.

"Це зроблено з метою більш інтенсивного використання природоохоронної території національного парку для військових потреб. Зокрема, окупанти облаштували на острові військовий полігон", – йшлося у зведенні.

Джерело: Генштаб ЗСУ

Ситуація на фронті

Протягом доби відбулося 22 бойових зіткнення.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявили. На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних з Україною районах. 

На Куп’янському напрямку ворог проводив наступальні дії у напрямку Новоселівського Луганської області та Берестового Харківської області, успіху не мав. А на Лиманському – проводив наступальні дії у напрямку Білогорівки Луганської області, також безуспішно.

Новини за темою: Україна розпочала розслідування за статтею "екоцид" через підрив Каховської ГЕС: Що загрожує РФ?

На Бахмутському напрямку від ворожих артилерійських обстрілів постраждали райони 9 населених пунктів. На Авдіївському напрямку противник вів марні наступальні дії в районах Степового та Авдіївки, завдав авіаударів.

На Мар’їнському захисники відбили усі атаки противника в районі міста Мар’їнка. Ворог завдав авіаційного удару біля Красногорівки Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог проводив наступальні дії у напрямках Новомихайлівки та Водяного Донецької області, успіху не мав. Завдав авіаційних ударів в районах Золотої Ниви та Благодатного.

На Запорізькому та Херсонському напрямках росіяни продовжують вести оборонні дії. 

Новини за темою: Підрив Каховської ГЕС: Яких екологічних наслідків варто очікувати, розповідає експерт
Читайте також:
В окупантів зростає рівень дезертирства. Лише в одному окрузі Росії налічується понад 18 тис. військових-дезертирів В окупантів зростає рівень дезертирства. Лише в одному окрузі Росії налічується понад 18 тис. військових-дезертирів
Росія виводить Росія виводить "миротворців" з Нагірного Карабаху: Аналітики проаналізували, наскільки значним є вивільнений резерв ворога
Росія почне наступ наприкінці травня – на початку червня, але ми добре підготуємося, – Буданов Росія почне наступ наприкінці травня – на початку червня, але ми добре підготуємося, – Буданов
Росія цьогоріч хоче набрати 400 тисяч контрактників, – британська розвідка Росія цьогоріч хоче набрати 400 тисяч контрактників, – британська розвідка