USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

Росія цьогоріч хоче набрати 400 тисяч контрактників, – британська розвідка

Черговий весняний призов у Росії розпочався 1 квітня
Мобілізація Росія
Мобілізація в Росії
Джерело: AP photo

У 2024 році Росія хоче залучити близько 400 тисяч військових-контрактників, щоб компенсувати свої величезні втрати у війні проти України. Про це йдеться у звіті Міноборони Великої Британії.

У відомстві нагадали, що РФ щовесни та щоосені проводить призов на військову службу. Цьогоріч весняний призов розпочався 1 квітня. Цієї весни планується призвати близько 150 тисяч військових віком від 18 до 30 років.

Ці призовники служитимуть протягом 12 місяців у всіх видах збройних сил Росії, але наразі вони не залучені до бойових дій в Україні.  

"Призовники служать у гарнізонах по всій Росії. У сухопутних частинах вони, як правило, формують батальйон окремо від батальйонів, укомплектованих солдатами контрактної служби. Деякі солдати-строковики, ймовірно, служать в Росії, прилеглій до кордону з Україною, в підрозділах, що забезпечують прикордонну безпеку", – йдеться у звіті.

У британській розвідці зазначають, що російські війська, які воюють в Україні, укомплектовані військовими-контрактниками і деякими резервістами, мобілізованими наприкінці 2022 року.

"На військовослужбовців строкової служби зазвичай чиниться тиск, щоб вони вступили на службу за контрактом і потім проходили службу в Україні. Ймовірно, російська влада не хоче наражатися на ризик бойових втрат серед солдатів строкової служби, що, скоріше за все, буде непопулярним кроком. Втрати серед бійців-добровольців більш прийнятні для суспільства", – додають у відомстві.

У розвідці кажуть, що Росія у 2024 році прагне набрати близько 400 тисяч військовослужбовців за контрактом.

"Це для того, щоб підтримати свої сили в Україні, які зазнали величезних втрат, і підтримати свої оголошені плани збільшити чисельність збройних сил до 1,32 мільйона цього року та 1,5 мільйона згодом", – зазначається у звіті.

Раніше в Міноборони Великої Британії повідомляли, що Росія набирає щомісяця до армії близько 30 тисяч нових солдатів. Це дозволяє їй покривати втрати та продовжувати війну проти України.

Також зазначалося, що РФ має значну кількісну перевагу, зокрема у техніці та боєприпасах.

Читайте також:
Розмістивши ядерну зброю в космосі, РФ може зробити навколоземну орбіту непридатною, - Пентагон Розмістивши ядерну зброю в космосі, РФ може зробити навколоземну орбіту непридатною, - Пентагон
Пережив ампутацію на Пережив ампутацію на "Азовсталі" і потрапив у полон до окупантів: Важкий фронтовий шлях офіцера Нацгвардії
Макрон заявив, що не змінив думки про введення військ в Україну і знову назвав умови Макрон заявив, що не змінив думки про введення військ в Україну і знову назвав умови
Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя