USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

Росія почне наступ наприкінці травня – на початку червня, але ми добре підготуємося, – Буданов

Очільник ГУР МОУ вважає, що без допомоги західних партнерів Україні буде "катастрофічно важко"
ЗСУ
Ілюстративне фото
Джерело: Генштаб ЗСУ

Війська РФ почнуть наступати наприкінці травня – на початку червня. Про це сказав в інтерв'ю німецькому виданню Weltspiegel очільник ГУР МОУ Кирило Буданов.

У розмові глава української розвідки не уточнив, куди саме російські війська будуть посилювати свої атаки.

"Думаю, до цього моменту ми добре підготуємося і подивимося, як піде далі. Без допомоги західних союзників нам буде катастрофічно важко. І то за умови, що допомога, по-перше, прийде у достатній кількості, і друга – надходитиме далі", – заявив Буданов.

Наступ росіян

Про наступ російських військ останнім часом не стихають розмови як у військових колах, так і обговореннях західних медіа.

Російська армія зараз намагається вийти на кордони Донецької області, використовуючи перевагу в повітрі, ракетах і артилерійських боєприпасах. Зокрема, 13 квітня стало відомо, що в Донецькій області загарбники окупували село Богданівку та просунулися біля Часового Яру, Новокалинового та Тоненького.

Часів Яр залишається під контролем ЗСУ. Спроби противника прорватися в місто були невдалими. Російські військові блогери стверджують про просування окупантів під Часовим Яром. Інститут вивчення війни повідомляє про позиційні бої, однак не підтверджує змін лінії фронту.

Новини за темою: Подальші бойові дії в Україні можуть розвиватись за двома сценаріями

До того ж російським військам наказали захопити Часів Яр до 9 травня. ЗСУ посилюють оборону на цьому напрямку, аби стримати наступ ворога, який намагається прорвати оборону західніше Бахмута, аби вийти до каналу Сіверський Донець – Донбас. Захоплення Часового Яру створить умови для подальшого просування ворога до Краматорської агломерації, пояснював головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Також головком нещодавно повідомляв, що українські війська мають певний тактичний успіх на Куп'янському та Лиманському напрямках. І зазначив, що ворог намагається вийти на кордони Донецької області, використовуючи перевагу в повітрі, ракетах і артилерійських боєприпасах. 

Додамо, західні ЗМІ неодноразово писали, що Росія готується розпочати великий наступ наприкінці літа, а можливо, і раніше. У зв'язку з цим військові припускають, що фронт може впасти.

Читайте також:
Ракети для ППО і БМП Marder: Україна отримала новий пакет допомоги від Німеччини Ракети для ППО і БМП Marder: Україна отримала новий пакет допомоги від Німеччини
Не захист, а оборона: В Держприкордонслужбі розповіли про нову модель охорони кордону Не захист, а оборона: В Держприкордонслужбі розповіли про нову модель охорони кордону
Заборона видачі паспортів громадянина України не вирішує питання ліквідації корупційних схем для ухилянтів Заборона видачі паспортів громадянина України не вирішує питання ліквідації корупційних схем для ухилянтів
Частковий відступ від дотримання Європейської конвенції про захист прав і свобод людини: Посадовці прокоментували інформацію Частковий відступ від дотримання Європейської конвенції про захист прав і свобод людини: Посадовці прокоментували інформацію