USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Росіяни за допомогою "голосу" Тома Круза лякають охочих відвідати Олімпіаду в Парижі

"Том Круз" озвучив відео під назвою "Падіння Олімпійських ігор"
олімпійські ігри
Джерело: відкриті джерела

Групи ботів, які пов'язані з Росією, розповсюджують повідомлення про загрозу терактів на літній Олімпіаді у Парижі. Про це пише The Guardian.

Боти, які розповсюджують дезінформацію, використовували звук голосу актора Тома Круза, згенерований за допомогою штучного інтелекту (ШІ). В результаті фейковий "Том Круз" озвучив відео під назвою "Падіння Олімпійських ігор". Крім того, у ролику були посилання на неіснуючі матеріали The New York Times і BBC.

Також дослідники виявили підроблений обліковий запис, який видавав себе за французьке ЗМІ France24. Він розповсюджував відео, де стверджувалося, що нібито чверть тих, хто купив квитки на Олімпіаду, вимагають повернути їм гроші через страх перед терористичною загрозою.

За даними Microsoft, за кампанією впливу стоять мережі ботів Storm-1679 та Storm-1099. У корпорації вважають, що мета проросійських груп відбити у людей бажання відвідати Олімпійські ігри в Парижі. Дослідники Microsoft очікують, що активність проросійських роботів зросте у липні. Найімовірніше, боти збільшать кількість іноземних мов та залучатимуть ШІ для розширення охоплення.

Також повідомляється, що залякувати людей терактами у столиці Франції роботи почали ще в листопаді 2023 року. Тоді мережа, яку в ЗМІ називають Doppelgänger, поширювала ролик, в якому терористи погрожують повторити на Олімпіаді 2024 року в Парижі напад на євреїв, який стався на Олімпіаді 1972 року в Мюнхені.

Раніше президент Франції Еммануель Макрон заявив, що працюватиме над досягненням припинення вогню під час майбутніх літніх Олімпійських ігор у Парижі.

Читайте також:
НОК України презентував нову колекцію форми, в якій збірна виступатиме на Олімпіаді-2024 НОК України презентував нову колекцію форми, в якій збірна виступатиме на Олімпіаді-2024
25 25 "нейтральних" спортсменів із РФ і Білорусі допустили на Олімпійські ігри в Парижі
У воїнів ЗСУ вилучають органи: РФ вигадала новий фейк У воїнів ЗСУ вилучають органи: РФ вигадала новий фейк
Розвідка попереджає: РФ готує чергову психологічну операцію проти України Розвідка попереджає: РФ готує чергову психологічну операцію проти України