USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10
Втрати орків: 5 4 5 0 9 0 (+1280)
USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10

НОК України презентував нову колекцію форми, в якій збірна виступатиме на Олімпіаді-2024

Українські спортсмени будуть у формі під час усіх офіційних церемоній та заходів
форма НОК_1
Представлена форма
Джерело: Національний олімпійський комітет

Національний олімпійський комітет (НОК) презентував нову олімпійську форму, в якій українські атлети виступатимуть на Олімпіаді-2024 в Парижі (Франція). Про це поінформували в пресслужбі НОК України.

У комітеті зазначили, що національна збірна виступатиме в абсолютно новому образі.

"Цьогоріч новим спонсором НОК став бренд 4F. Найбільший польський спортивний бренд постачатиме екіпірування для національної збірної команди України на змагання протягом наступних трьох олімпійських циклів: Парижу-2024, Мілана – Кортіни-2026 та Лос-Анджелеса-2028. Для України Олімпіада – це першою чергою великий екран до світу. Це – можливість нагадати всьому світові, що Україна є, бореться і здатна перемагати", – йдеться у повідомленні.

Також в Національному олімпійському комітеті пояснили значення на спортивному одязі. Закодоване слово "Перемога" приховано в орнаментах і деталях нової форми, нагадуючи спортсменам та вболівальникам про те, що "кожна гра, кожен поєдинок, кожен виступ – це крок до великої Перемоги".

Водночас особливістю дизайну нової колекції олімпійської форми є й елементи вишивки, що додають автентичності та національного колориту.

Традиційні українські орнаменти переплелися із сучасними тенденціями, утворюючи гармонійний і стильний образ. Крім того, на формі присутні зображення колосків, які асоціюються у кожного українця з життям, достатком та родючістю рідної землі.

Українські спортсмени будуть у формі під час усіх офіційних церемоній та заходів, зокрема на параді атлетів з нагоди відкриття та закриття Олімпійських ігор, церемонії вручення медалей та поза змагальними аренами.

Новини за темою: 25 "нейтральних" спортсменів із РФ і Білорусі допустили на Олімпійські ігри в Парижі

Коли Олімпіада?

Олімпійські ігри-2024 відбудуться у Парижі з 26 липня до 11 серпня. Естафета олімпійського вогню розпочалася у квітні.

20 травня стало відомо, що Україна візьме участь в Олімпіаді 2024 року, яка відбудеться у Парижі.

Що стосується російських представників, вони можуть зустрітися на змаганнях з тенісу, оскільки Міжнародна федерація тенісу (ITF) допустила російських та білоруських спортсменів до участі в Олімпійських та Паралімпійських іграх.

До того ж на ОІ можуть бути представлені інші атлети з РФ, зокрема, ті, хто не відповідає вимогам нейтральності.

Натомість Національний олімпійський комітет України та Міністерство молоді та спорту оприлюднювали рекомендації для українських атлетів щодо можливих контактів із росіянами та білорусами під час Ігор. Насамперед НОК рекомендував спортсменам з України утриматися від прямих контактів із представниками країн-агресорів, які можуть спричинити провокаційні дії.

Читайте також:
Макрон ризикнув і програв, Франція увімкнула Макрон ризикнув і програв, Франція увімкнула "правий поворотник". Чого чекати Україні?
Відсьогодні на імпорт яєць і цукру з України до ЄС діють тарифні квоти Відсьогодні на імпорт яєць і цукру з України до ЄС діють тарифні квоти
Україна через місяць може зіткнутися з дефолтом, – The Economist Україна через місяць може зіткнутися з дефолтом, – The Economist
Польща скасувала обмеження на пропуск вантажівок з України Польща скасувала обмеження на пропуск вантажівок з України