USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

У воїнів ЗСУ вилучають органи: РФ вигадала новий фейк

Фейки про те, що в Україні нібито "процвітає чорна трансплантологія", російська пропаганда просуває ще з 2014 року
Фейки Росії

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Російська пропаганда вигадала новий фейк. Тепер вони заявляють, що у загиблих воїнів ЗСУ вилучають органи. Про це повідомляє пресслужба Центру стратегічних комунікацій.

"Брехня: родичі загиблих військовослужбовців ЗСУ домоглися медичної експертизи тіл своїх близьких, внаслідок чого з'ясувалось, що всі загиблі мали прижиттєве вилучення органів. Таке відео поширюють проросійські канали у TikTok і Telegram", – йдеться в дописі.

У Центрі зазначають, що у своїх спробах залякати українців пропаганда маніпулює найчутливішими темами, розповідаючи про "викрадення органів" у дітей-сиріт чи поранених воїнів ЗСУ.

"Жодних фактичних підтверджень цим абсурдним вигадкам пропагандистів знайти, звісно ж, не вдалось. Зазначимо, фейки про те, що в Україні нібито "процвітає чорна трансплантологія" російська пропаганда просуває ще з 2014 року", – додали там.

Які ще фейки вигадує РФ?

Ворожі Telegram-канали поширюють інформацію про те, що Україна почала мінувати береги річки Тиса з метою запобігання втечі чоловіків мобілізаційного віку за кордон.

За допомогою подібних фейків ворожа пропаганда намагається викликати недовіру до влади з боку населення. 

Читайте також:
Цього року в ряди ВМС стане флагман Цього року в ряди ВМС стане флагман "Гетьман Іван Мазепа": Як його застосовуватимуть
Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька
З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна
Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі