USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Росіяни розстріляли українського полоненого Івана Григуса

Чоловік потрапив у полон на початку лютого
Іван Григус
Іван Григус
Джерело: Facebook

Окупанти вбили жителя селища Залізці Тернопільської області Івана Григуса, якого раніше взяли в полон у Донецькій області. Про це повідомив селищний голова Залізців Андрій Нога.

Він зазначив, що Григус був 1991 року народження.

"На жаль, словами важко загоїти в серці болючу рану втрати. Адже смерть найріднішої людини – велике випробування. Сил рідним, близьким, друзям та усім, хто знав нашого захисника Івана, пережити цей невимовний біль від втрати", – написав він.

Андрій Нога додав, що про дату та час зустрічі загиблого військового повідомлять, коли це стане відомо. На початку лютого у мережі зʼявилося відео, на якому, як стверджується, полонений під Новомихайлівкою, що на Донеччині, український військовий 79-ї бригади ЗСУ. На відео він назвав себе Іваном Григусом.

Нагадаємо, 24 лютого 2024 року в Бахмутському районі росіяни знову розстріляли українських військових, які здавалися в полон.

За даними ОГП, 9 лютого 2024 року у медіа поширили відео розстрілу українських захисників представниками російської армії під час захоплення наших позицій поблизу с. Кліщіївка Бахмутського району. Згодом росіяни знову розстріляли двох українських військовополонених. Це сталося вранці у смузі відповідальності ОСУВ "Хортиця".

В Офісі генерального прокурора перевіряють інформацію про розстріл, ймовірно, росіянами українських полонених, яких не евакуювали з позиції "Зеніт" в Авдіївці.

Нещодавно російські терористи розстріляли ще кількох українських полонених. Трагедія сталася поблизу Роботиного на Запоріжжі. 

Росія не допускає представників Червоного Хреста до місць утримання українських військовополонених. Тому контролю над тим, що відбувається з нашими військовополоненими в місцях утримання, абсолютно немає ніякого. Журналістка МІПЛ Марія Климик розповіла про те, як звільнені з російського полону українці, будучи там, стали свідками загибелі військовополонених.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат