USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Росія веде гібридну війну проти Італії, – розвідка

РФ намагається вплинути на майбутні вибори до Європейського парламенту
Російські кібератаки
Джерело: скріншот

РФ веде гібридну війну проти Італії, використовуючи дезінформацію, кібератаки та нелегальну міграцію. Про це заявили італійські розвідувальні служби у щорічній доповіді парламенту, передає ANSA.

"Росія є найактивнішим гравцем у гібридних кампаніях на шкоду Італії та усьому Заходу. Шпигунство, кібератаки та використання міграційних потоків з метою дестабілізації – це арсенал, який використовується", – йдеться у звіті італійської розвідки.

Зокрема, таким чином Москва намагається вплинути на майбутні вибори до Європейського парламенту, заплановані на 6–9 червня 2024 року.

Зазначається, що востаннє російська дезінформація була зафіксована щодо протестів фермерів проти сільськогосподарської політики Європейського Союзу.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки і Велика Британія запровадили санкції проти двох росіян, які пов'язані із ФСБ РФ. Кремль використовує ФСБ для просування інтересів Кремля і спроб підірвати інтереси Сполучених Штатів, їхніх союзників і партнерів. Федеральна служба безпеки Росії використовує свої кіберможливості для вдосконалення кампаній зі шпигунства, впливу і вторгнення.

РФ веде кібервійну також проти України. Кіберфахівці Служби безпеки України системно протидіють загрозам інформаційно-підривної діяльності окупантів. З початку цього року нейтралізували майже 4 тис. кібератак на електронні системи центральних органів влади та критичної інфраструктури країни.

У вересні Служба безпеки України та Державне бюро розслідувань зібрали доказову базу на співробітника ФСБ РФ, який працював із хакерським угрупованням Armagedon для здійснення кібератак на українські ресурси.

Читайте також:
Темпи російської мобілізації могли зрости до 40 тисяч військових на місяць, незважаючи на втрати Темпи російської мобілізації могли зрости до 40 тисяч військових на місяць, незважаючи на втрати
Росія готує на травень Росія готує на травень "тришаровий" план дестабілізації ситуації в Україні, – ГУР
Розмістивши ядерну зброю в космосі, РФ може зробити навколоземну орбіту непридатною, – Пентагон Розмістивши ядерну зброю в космосі, РФ може зробити навколоземну орбіту непридатною, – Пентагон
Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді