USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

Ракетний удар по багатоповерхівці у Дніпрі: Кількість жертв зростає, рятувальники продовжують шукати тих, хто вижив

Рятувальники продовжують розбирати завали
Ракетний обстріл Дніпро 14 січня_9
Джерело: ДСНС України

Кількість загиблих внаслідок російського ракетного удару по багатоповерхівці у Дніпрі 14 січня продовжує зростати. Президент України Володимир Зеленський повідомив, що станом на 14:18 загинуло 25 людей (з них одна дитина), 73 травмовані (13 дітей), 43 ще розшукують. Врятовано 39 людей.

При цьому додав, що на даний момент продовжується демонтаж зруйнованих конструкцій будинку. Очікується, що завали будуть розібрані до кінця сьогоднішнього дня.

Тим часом із-під завалів вдалося дістати жінку. Її голос почули рятувальники під час "хвилини тиші", які оголошуються для того, щоб почути людей під уламками будинку.



Своєю чергою в ДСНС України повідомили, що триває ліквідація трьох незначних вогнищ тління у завалах. Також продовжуються пошуково-рятувальні роботи та демонтаж небезпечних конструктивних елементів.

"Всього до робіт залучено 520 осіб та 140 одиниць техніки, з них від ДСНС 160 осіб та 40 одиниць техніки. Також залучено 4 кінологічні розрахунки Міжрегіонального центру швидкого реагування ДСНС з м. Ромни та 20 рятувальників та 4 одиниці техніки Мобільного рятувального центру швидкого реагування ДСНС з Києва", йдеться у повідомленні.

Удар російською ракетою по Дніпру

Нагадаємо, 14 січня окупанти під час ракетної атаки по території України поцілили в багатоповерховий будинок у Дніпрі. Внаслідок атаки вщент був зруйнований один із під'їздів на 72 квартири де жили, за офіційними даними, близько 200 людей. Всього в будинку 16 під'їздів, кількість мешканців сягала 1700 осіб.

Згодом стало відомо, що росіяни поцілили в багатоповерхівку ракетою Х-22, що була запущена з району Курської області РФ. Х-22 це радянська надзвукова крилата протикорабельна ракета повітряного базування великої дальності. Призначалася для ураження авіаносців і авіаносних ударних груп.  

Саме така ракета влучила наприкінці червня 2022 року в ТЦ "Амстор" у Кременчуці, в якому на момент удару знаходилось близько тисячі людей.

У ЗСУ на сьогоднішній день немає вогневих засобів, здатних збивати цей тип ракет.

Читайте також:
Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя
ООН підтвердила зимовий удар РФ по Харкову північнокорейською ракетою ООН підтвердила зимовий удар РФ по Харкову північнокорейською ракетою
Заборона видачі паспортів громадянина України не вирішує питання ліквідації корупційних схем для ухилянтів Заборона видачі паспортів громадянина України не вирішує питання ліквідації корупційних схем для ухилянтів
Росія будує новий військовий аеродром під Бєлгородом. Він буде за 75 кілометрів від кордону України Росія будує новий військовий аеродром під Бєлгородом. Він буде за 75 кілометрів від кордону України