USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

Ракетний обстріл України 14 січня: Жертви в Дніпрі, Кривому Розі і руйнуйнування об'єктів критичної інфраструктури

Внаслідок ракетного обстрілу є руйнування та жертви
Ракетний обстріл Дніпро 14 січня_1
Джерело: Офіс Президента

Сьогодні, 14 січня, окупанти здійснили масовану ракетну атаку на територію України. Внаслідок ракетних обстрілів є жертви та руйнування. 

Що говорять військові

Загалом українська ППО знищила 25 із 38 російських ракет різних типів. Як повідомили в командуванні Повітряних сил ЗСУ, знищено 25 із 38 ракет різних типів. Зокрема 18 крилатих ракет повітряного та морського базування Х-101/Х-555 та "Калібр", сім керованих авіаційних ракет Х-59.

"Близько 13:00  ворог здійснив пуски крилатих ракет Х-101/Х-555 із восьми стратегічних бомбардувальників Ту-95мс з району Каспійського моря та ракет "Калібр" із надводних кораблів та підводних човнів з акваторії Чорного моря. Усього – 23 крилаті ракети повітряного та морського базування. В той же час у повітряному просторі на різних напрямках спостерігалась активність ворожої тактичної авіації. З винищувачів Су-35 здійснено п'ять пусків керованих авіаційних ракет Х-59. Також випущено п’ять крилатих ракет Х-22 із п’яти дальніх бомбардувальників Ту-22м3", – йдеться у повідомленні.

Що говорять енергетики

За словами міністра енергетики Германа Галущенко, російські ракети поцілили в критичну інфраструктуру України. Зокрема, прильоти були в наступних областях: Харківська, Львівська, Івано-Франківська, Запорізька, Вінницька, Київська. Чиновник зазначив,  що наступні кілька днів будуть для всіх важкими.

ДТЕК також підтвердив пошкодження двох ТЕС внаслідок атаки окупантів. 

Варто зазначити, що під час ракетної атаки в багатьох областях енергетики вимкнули світло для того, щоб у випадку влучання в об'єкти критичної інфраструктури, зменшити рівень можливих пошкоджень. Тобто щоб не втратити додаткове обладнання при різких перепадах електроенергії.

Дніпро

В Дніпрі російська ракета поцілила в багатоповерхівку. За останніми данними, вщент зруйнований один з під'їздів. Десятки поранених, серед яких – діти. Є загиблі. 

Звичайні люди допомагають рятувальникам розбирати завали. За словами заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка, загалом до робіт залучено понад 230 осіб та 67 одиниць техніки. На місці події працюють психологи ДСНС та облаштовуються пункти обігріву. Організовано висвітлення місця роботи.

А мер міста Борис Філатов сказав, що робота триватиме всю ніч.

Харків

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що більша частина Харкова знеструмлена через вибухи, метро також зупинилося. За його словами, зафіксовано два прильоти ворожих ракет в об'єкт критичної інфраструктури в області. Наразі застосовуються аварійні відключення світла. 

Кривий Ріг

Голова військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул зазначив, що у Кривому Розі під час останньої ракетної атаки є приліт по приватному сектору поблизу об'єкта критичної інфраструктури. Пошкоджено шість будинків, загинула людина. Чотири ракети сили ППО збили.

Львівщина

Губернатор Максим Козицький розповів, що внаслідок ракетної атаки у Львівській області було кілька попадань в один і той же об'єкт критичної енергетичної інфраструктури. Жертв та постраждалих немає. Фахівці встановлюють масштаб ушкоджень. Одну ракету підрозділ ППО збив. Можливе запровадження аварійних графіків електропостачання.

Івано-Франківщина

Голова ОВА Світлана Онищук сказала, що через ракетну атаку уражено енергетичний об'єкт. Була пожежа. Обійшлося без загиблих та поранених.

Одещина

В області також є влучання в об’єкт критичної інфраструктури. Всього, за словами голови ОВА Максима Марченка над областю було збито чотири ракети.

Київ та область

Близько 9:30 у Києві прогриміли гучні вибухи. Після них у столиці оголосили повітряну тривогу.

Згодом влада підтвердила ракетну атаку на Київ. Вибухи прогриміли в Дніпровському районі.

Окупанти влучили у столиці в об’єкт інфраструктури. На місці вже працюють всі необхідні служби.

Уламки збитої ракети впали у Голосіївському районі на нежитлову територію. Там виникла пожежа. У Дарницькому районі уламком ракети пошкодило машину. 

Одна з ракет влучила у житлову будівлю у селі Копилів на Київщині. В будинках місцевих мешканців вибито вікна.

Всього на Київщині пошкоджено 18 приватних будинків. Понівечені дахи та вікна. Екстрені служби працюють на місці. Попередньо, без постраждалих.

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат повідомив, що Росія атакувала Київ ракетами, що летіли з північного напрямку по балістичній траєкторії. "Скоріш за все, це ракети, які летіли по балістичній траєкторії. З північного напрямку. Балістика не є доступною, щоб ми її виявляли і збивали", – додав він.

Читайте також:
Макрон заявив, що не змінив думки про введення військ в Україну і знову назвав умови Макрон заявив, що не змінив думки про введення військ в Україну і знову назвав умови
Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя
Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді
На околиці Часового Яру ідуть бої. Росія стягує нові дивізії, щоб захопити місто до отримання Україною західної зброї На околиці Часового Яру ідуть бої. Росія стягує нові дивізії, щоб захопити місто до отримання Україною західної зброї