USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 5 0 5 4 (+1124)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Радники Умєрова: У Міноборони назвали імена

Посадовий оклад радників міністра у 2024 році становить 17 тис. 865 гривень
Рустем Умєров

Міністр оборони України Рустем Умєров

Джерело: відкриті джерела

Очільник Міністерства оборони України Рустем Умєров має шість помічників та радників патронатної служби міністра оборони. Таку відповідь на запит "Суспільного" дали у відомстві.

"Помічники/радники міністра оборони України у воєнний час виконують завдання, визначені міністром оборони України. Посадовий оклад радників міністра у 2024 році становить 17 тис. 865 гривень", – йдеться у відповіді на запит.

Помічники Умєрова

Нікітенко Нікіта Сергійович – начальник Патронатної служби – помічник міністра оборони України. Призначений на посаду у вересні 2023 року. Відповідальний за координацію роботи структурних підрозділів МОУ та підготовку та організацію заходів за участі міністра оборони. Був головним консультантом депутатської фракції "Слуга народу". З 2022 року – головний консультант, пізніше директор Департаменту регіональної мережі ФДМУ – в.о. керівника апарату Фонду держмайна.

Бекіров Алі Енверович – полковник ЗСУ, кандидат технічних наук, доцент. У Міноборони відповідальний за напрямок військової освіти й підготовки, комунікацію з військовими підрозділами та органами військового управління. До 2014 року проходив службу у 204-й бригаді тактичної авіації, Севастополь, Бельбек. Після окупації Криму та виходу підрозділу продовжив службу у Миколаєві. У 2014 році брав участь в АТО. З 2016 року викладав у вищому військовому навчальному закладі. На початку повномасштабного вторгнення виконував бойові завдання у складі підрозділів Сил оборони Харкова.

Вітковський Ігор Володимирович – полковник ЗСУ. У Міноборони здійснює координацію та налагодження процесу залучення міжнародної військової допомоги. Розпочинав службу на посаді командира взводу розвідувального батальйону у Рівному. Надалі проходив службу в батальйоні РЕБ, командно-розвідувальному центрі 13-го армійського корпусу, оперативному командуванні "Захід", ГУ логістики Генштабу ЗСУ, Оперативній групі ЗСУ при Групі сприяння безпеці України. Брав участь в АТО. Учасник бойових дій.

Радники Патронатної служби міністра оборони України

Давітян Діана Суренівна. З 2023 року – радниця Патронатної служби міністра оборони України. У Міністерстві оборони відповідальна за комунікації та міжнародну взаємодію. Працювала кореспондентом відділу "Політика" в журналі "Фокус". З 2019-го до 2020 року – прессекретарка прем’єр-міністра України Олексія Гончарука.

З 2021-го до 2022 року – помічниця-консультантка нардепа Рустема Умєрова. З 2022-го до 2023 року – радниця Умєрова, який очолював Фонд держмайна.

Козенко Олександр Вікторович. З листопада 2023 року є радником міністра оборони України. У Міноборони займається питаннями розвитку державної авіації. Працював в галузі цивільної авіації в різних авіакомпаніях, був топменеджером різних міжнародних та українських компаній. Засновник та власник декількох компаній. У 2020–2023 роках працював радником керівника Офісу президента України.

У грудні 2023 року у розслідуванні Вihus.info йшлося, що на посаді радника Єрмака у 2021 році Козенко був залучений у президентську комісію з питань помилування. Разом із президентом Зеленським брав участь в обговоренні з французами моделі створення національного авіаперевізника України.

У 2023 році Козенко брав участь у координаційній нараді з партнерами України щодо коаліції винищувачів. У розслідуванні зазначається, що один з пунктів посадових обов'язків звучить: "виконує окремі доручення керівництва, що належать до його компетенції".

Тимошенко Кирило Владленович. З березня 2024 року призначений штатним радником міністра оборони України. Як повідомили "Суспільному" в Міноборони, основний напрямок його роботи – це медіа та комунікації, координація інформаційної політики в МО та підпорядкованих структурах, а також побудова "єдиної інформаційної повістки" в Силах оборони.

Раніше

До речі, Україна має план на 2024 рік, який дасть результат на фронті, заявив на форумі "Україна. Рік 2024" міністр оборони України Рустем Умєров.

"Усі кажуть, що краще за наші дії говорять наші результати. Ми робимо все можливе і неможливе, щоб зробити прорив. План-2024 вже є. Ми публічно про нього не говоримо. Він потужний, сильний, дає не тільки надію, а й дасть результат у 2024 році", – сказав Умеров.

Читайте також:
"Рамштайн 2.0": Міноборони роз’яснило, що це та як воно працюватиме
Закон про мобілізацію почне діяти з 18 травня: Основні зміни Закон про мобілізацію почне діяти з 18 травня: Основні зміни
Зброя і техніка: Міноборони вже уклало контрактів на понад 582 мільярда гривень Зброя і техніка: Міноборони вже уклало контрактів на понад 582 мільярда гривень
На оборону за три місяці спрямували 60% усіх видатків держбюджету На оборону за три місяці спрямували 60% усіх видатків держбюджету