USD
НБУ
39.38
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.32
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 8 7 3 0 (+1300)
USD
НБУ
39.38
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.32
Готівка
42.95

Україна має план на 2024 рік, який дасть результат на фронті, – Умєров

Також в уряді заявили про значне зростання оборонної промисловості
Рустем Умєров

Міністр оборони України Рустем Умєров

Джерело: відкриті джерела

Україна має план на 2024 рік, який дасть результат на фронті. Про це на форумі "Україна. Рік 2024" заявив міністр оборони України Рустем Умєров.

"Усі кажуть, що краще за наші дії говорять наші результати. Ми робимо все можливе і неможливе, щоб зробити прорив. План-2024 вже є. Ми публічно про нього не говоримо. Він потужний, він сильний, він дає не тільки надію, а й дасть результат у 2024 році", – заявив Умеров.

Водночас міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін зазначив, що українська оборонка за 2023 рік зросла у шість разів і понад половину цих можливостей уже законтрактовано.

"Минулого року наша оборонка виробила втричі більше, ніж за 2022 рік. Наші спроможності за 2023 рік ще вшестеро більші за минулорічні. Ми маємо близько половини цих спроможностей законтрактованими на 2024 рік. Працюємо разом із Міністерством оборони, Силами оборони на подальшу контрактацію", – уточнив він.

На сьогодні, як зазначив Камишін, українська оборонна промисловість складається з 500 підприємств, які працюють над конструюванням, ремонтом, виробництвом та обслуговуванням усього, що працює на українську армію.

Також торік Україна наростила виробництво боєприпасів, а цього року – нарощує виробництво снарядів.

Тим часом прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що виробничі можливості українського ВПК зросли втричі, а виробництво дронів – у 100 разів.

Нагадаємо, раніше очільник Кабінету міністрів Денис Шмигаль опублікував План дій уряду на 2024 рік. Перший пріоритет – обороноздатність, а також безпека для українських громадян. Це програма "Український щит".

Що стосується виробництва дронів, то в Офісі президента повідомляли, що Україна має намір впровадити ШІ у безпілотники українського виробництва.

Читайте також:
У Словаччині фіксують зростання незаконних перетинів кордону чоловіками з України У Словаччині фіксують зростання незаконних перетинів кордону чоловіками з України
Зеленський підписав закони про продовження воєнного стану та мобілізації Зеленський підписав закони про продовження воєнного стану та мобілізації
В червні Україна отримає перші 180 тисяч боєприпасів у межах чеської ініціативи, – Павел В червні Україна отримає перші 180 тисяч боєприпасів у межах чеської ініціативи, – Павел
Лише в чотирьох областях України заклади охорони здоров'я забезпечені укриттями на 100%. Рейтинг Лише в чотирьох областях України заклади охорони здоров'я забезпечені укриттями на 100%. Рейтинг